Meteorologii Administrației Naționale au anunțat că vremea va fi mai caldă în următoarele două săptămâni față de normalul lunii decembrie, iar temperaturile vor crește în unele zone cu până la 8 grade Celsius, anunță meteorologii. Începând cu data de 21 decembrie vo avea parte de precipitații și burniță, iar de Crăciun sunt așteptate câteva zile mai reci, friguroase.


H2: Cum va fi vremea de Crăciun în principalele orașe din țară

 

În majoritatea zonelor țării așteptăm temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. Ba chiar în unele zone va fi deosebit de cald pentru această dată. Cum toate valorile sunt cu plus, nu se pune problema de ninsori. Mai norocoși ar putea fi cei care stau în zonele de munte sau cei care își vor petrece acolo sărbătorile, unde s-ar putea să ningă slab.

În Banat, Vvremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade în intervalul 16 – 21 decembrie. Ulterior, valorile termice vor marca o ușoară scădere, spre 5 – 6 grade la finalul celei de a doua săptămâni.

În Crișana, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade. În următoarele două zile și, din nou, spre finalul celei de a doua săptămâni, media maximelor va fi ușor mai scăzută, de 4- 5 grade. Noaptea vor fi în medie între -1 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului și cele mai scăzute la sfârșitul acestuia. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată după data de 21 decembrie.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va fi de 4 – 6 grade, cu o tendință de ușoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a perioadei, în ultimele zile două de Crăciun. Temperaturile nocturne vor fi predominant negative, situate în jurul unei valori medii regionale de -3…-2 grade.

Începând de săptămâna viitoare însă, de pe 21 decembrie, situația se mai schimbă, dar nu tranșant. Se mai răcește și e posibil să avem și precipitații, mai mult ploi decât ninsori.


H2: Prognoza meteo de Crăciun pentru stațiunile montane

 

Începând de astăzi, 16 decembrie, vremea în zonele montane va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 şi 4 grade şi cea a minimelor între -4 şi 2 grade.Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât valorile diurne vor scădea spre medii de -2…0 grade, iar cele noctune spre medii de -6…-4 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere în intervalul 21 – 27 decembrie.


H2: Cum va fi vremea de Revelion în principalele orașe din țară

 

Conform ultimelor date furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), se pare că vom avea parte de un Revelion cu frig, dar fără ninsori în cea mai mare parte a țării. Meteorologii spun că temperaturile vor fi negative aproape peste tot.

„În noaptea de Revelion vorbim de temperaturi negative în aproape toată țara, exceptând zona litoralului, pentru că doar aici vom putea înregistra valori cuprinse între 0 până la cel mult 1-2 grade. În rest, cele mai coborâte valori, așa cum este și normal, vor fi în zona depresionară a Transilvaniei, spre minus 8 –  minus 9 grade. Nu în ultimul rând în Moldova, în nordul Moldovei, acolo unde și prezența stratului de zăpadă accentuează valori mai coborâte”, a menționat directorul Agenției Naționale de Meteorologie, într-o intervenție la Digi24.

În ceea ce privește Bucureștiul, nu va fi un Revelion cu zăpadă, situație care se va perpetua și în zilele următoare. Până pe 6 ianuarie cel puțin, este probabilitatea redusă de zăpadă pentru București.


H2: Prognoza meteo de Revelion pentru stațiunile montane

 

Din fericire, în stațiunile montane se va depune un strat de zăpadă, dar nu prea consistent, spun meteorologii.

„Spre mai mult 1.800 de metri, putem să contăm pe valori chiar mai coborâte, spre minus 15, posibil minus 17 grade Celsius. În rest, vorbim de temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei din calendar: estul Transilvaniei, Banat, Crișana – minus 5 grade, Oltenia – minus 4 până la 0 grade, Dobrogea valori pozitive 1-2 grade, București – minus 2, minus 1 grad. O noapte nu foarte rece, cu intensificări ale vântului, care va spori senzația de frig”, a mai spus directorul ANM. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here