Vlad Voiculescu este un ministru al Sănătății atipic. Fără experiență și studii în domeniu, a reușit să ajungă pentru a doua oară în această funcție. La doar două luni de zile de când a ajuns la putere și la nici o lună de la tragedia de la Spitalul „Matei Balș”; Voiculescu și-a delegat aproape toate atribuțiile unui subordonat al său, din cadrul instituției, informează ȘtiriPeSurse.ro. 

Vlad Voiculescu, fostul ministru tehnocrat al Sănătății, actual membru de partid în alianța USR PLUS, a delegat atribuții importante secretarului de stat Andreea Moldovan, potrivit unui ordin semnat în data de 19 februarie. În acest document se arată faptul că Moldovan, fost medic în Brașov, se va ocupa de următoare:

„a) Direcția generală asistență medicală, medicină de urgență și programe de sănătate publică;

b) Direcția politica medicamentului, dispozitivelor și tehnologiilor medicale;

c) Direcțiile de sănătate publică județene și ale municipiului București, Institutul Național de Sănătate Publică, Institutul de Hematologie Transfuzională Prof. Dr. C. T. Nicolau, Centrul de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog București, Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România”.

De asemenea, Andreea Moldovan va semna în numele și pentru ministrul Sănătății toate documentele elaborate de acesta, precum și ordinele și instrucțiunile prevăzute în art. 57 alin. (1) din OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here