Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, susține că „principala responsabilitate” din efortul logistic pe care îl presupune campania națională de vaccinare anti-COVID-19 aparține Ministerului Apărării, ca parte dintr-un aranjament guvernamental făcut înainte de începerea mandatului său.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății, se delimitează de organizarea campaniei de vaccinare

 

Ministrul Sănătății a făcut mai multe precizări despre campania de vaccinare anti-COVID-19, luni seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician”. Întrebat care este strategia pentru mediul rural, Vlad Voiculescu a răspuns: „Mai întâi, înainte să răspund la întrebare, aș vrea să spun că tot efortul acesta nu este în primul rând al Ministerului Sănătății. Principala responsabilitate pentru efortul logistic este al Ministerului Apărării. Este un aranjament guvernamental făcut înainte de începutul mandatului meu și meritele sunt, de asemenea, ale lor, trebuie precizat. Către zonele rurale vom putea ajunge în cel puțin două feluri. Vom putea ajunge prin medicii de familie și, dacă vom avea un produs care va putea fi păstrat în condiții firești pentru vaccin, adică la frigider mai pe românește, atunci pur și simplu vacciul va putea fi păstrat în cabinetele de familie, în dispensare și așa mai departe, respectiv, dacă nu, vom avea echipe mobile de vaccinare”.

În contextul problemelor apărute la platforma informatică de programare la vaccinare, el a fost întrebat de Sorin Orcan de ce nu se pot sincroniza lucrurile astfel încât oamenii să nu mai stea la cozi.

„Imaginile acestea, pe de o parte, arată o realitate, și anume că oamenii vor să se vaccineze. Pe de altă parte, nu ne ajută. Mie nu îmi face deloc plăcere, ba mă scoate din minți când văd oameni în frig. Sigur că lucrurile ar fi putut și sper să poată fi organizate cât de curând mai bine. Rostul platformei este tocmai acesta, să ai pentru fiecare oră – mai mult decât atât, pentru fiecare slot dintr-o oră, pentru fiecare spațiu de cinci minute dintr-o oră, să îl ai prealocat. Dacă îl ai prealocat și oamenii se țin, echipele se țin de orar, atunci nu ar trebui să ai cozi altfel decât dacă oamenii, sigur, vin prea devreme sau lucrurile se întârzie înăuntru. În principiu, n-ar trebui să avem aceste cozi și e neplăcut și regretabil că se întâmplă lucrul acesta. Mai departe, ce putem să facem, cred că sunt două șantiere – unul este o mai bună organizare la nivelul centrelor de vaccinare și doi, la fel de important sau poate chiar mai important, este ca această platformă să fie îmbunătățită de la o zi, la alta așa încât să poți, fără dureri de cap și de pe orice browser și orice telefon, fie prin formularul online, fie la telefon, fie prin medicul de familie, fie prin asistentul social, acestea sunt patru căi care stau la dispoziția fiecărui român, prin una dintre astea patru căi să fie foarte ușor să te programezi pentru vaccinare. La asta se lucrează în momentul acesta, ne aducem și noi aportul de la Ministerul Sănătății”, a răspuns Vlad Voiculescu.

 

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here