Vlad Voiculescu, ministrul USR-PLUS al Sănătății, a declarat, marți, că a primit asigurări de la secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, că unitățile mobile ATI sunt verificate la fiecare două luni, iar toate condițiile tehnice sunt îndeplinite. De asemenea, ele sunt verificate și de Direcțiile de Sănătate Publică.

Precizările vin în contextul în care, luni, trei pacienți COVID internați în unitatea mobilă ATI a spitalului ”Victor Babeș” au murit din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen. „Ancheta ar trebui să ne arate exact care au fost cauzele”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Vlad Voiculescu, reacție după decesul a 3 pacienți COVID la unitatea mobilă ATI a spitalului ”Victor Babeș” 

 

„Avem indicații că defecțiunea e dinăuntrul TIR-ului, dar nu putem ști sigur, de asta e o anchetă în curs. Cert e că toate ventilatoarele s-au oprit deodată. Din explicațiile pe care le-am primit de la dl doctor Arafat, de la Departamentul pentru Situații de Urgență, care a  achiziționat aceste TIR-uri și care le are în operare împreună cu spitalul, știm că a fost o problemă care ține de presiunea oxigenului și că asta ar fi dus sau ar fi putut duce – e o supoziție acum – la oprirea tuturor ventilatoarelor.

Am avut discuția asta cu dl doctor Arafat de la DSU. M-a asigurat că aceste unități sunt verificate la fiecare două luni, m-a asigurat că toate condițiile tehnice sunt îndeplinite. 

E un lucru pe care, evident, îl verifică și Direcțiile de Sănătate Publică. De asta am cerut azi toate avizele, avizele sunt în ordine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat acolo. 

Ancheta ar trebui să ne arate exact care au fost cauzele tehnice. Dacă a fost o chestiune de natură tehnică, ce ține de echipante, sau mai degrabă o greșeală umană”, a declarat Voiculescu.
 Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here