Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a evitat să se pronunțe cu privire la redeschiderea școlilor în actualul context sanitar. Demnitarul a primit o întrebare în acest sens luni seară, pe B1 TV, din partea lui Tudor Mușat, în condițiile în care ziua de 2 februarie se anunță una decisivă pentru o eventuală reluare a cursurilor cu prezență fizică din 8 februarie, când începe oficial semestrul al II-lea.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, întrebat dacă ne îndreptăm spre redeschiderea școlilor, în contextul în care decizia finală va fi luată mâine

 

„Vă închipuiți că nu pot să mă pronunț în momentul de față. O să evit să mă pronunț, întrebați-mă altceva, vă rog”, a răspuns ministrul Vlad Voiculescu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Decizia finală privind redeschiderea școlilor va fi luată marți, 2 februarie. Ce au declarat premierul Flroin Cîțu și ministrul Sorin Cîmpeanu

 

Autoritățile precizaseră anterior că vor lua marți, 2 februarie, o decizie finală cu privire la redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie, când debutează semestrul al II-lea.

„Vom avea mâine toate informațiile și pe baza acestor informații vom lua decizia. Până mâine vom avea mai multe informații. Din ce vedem evoluția este constantă. Nu avem o îmbunătățirea fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem o înrăutățire. Suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor mai apărea și alte informații vom vedea ce decizie vom lua mâine, cu domnul reședinte, în ceea ce privește școlile”, a explicat premierul Florin Cîțu, în cursul zilei de luni.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a subliniat că „interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează”.Cât costă o vacanță în Maldive pentru 7 zile? Mulți români au mers pentru că prețurile sunt ieftine

„Mâine, 2 februarie, va avea  loc discuția anunțată încă din data de 14 ianuarie cu privire la decizia de deschidere a școlilor în format fizic în semestrul 2, începând cu data de 8 februarie. La acest moment, pot să vă spun că interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează. În Europa, printre cele 27 state, doar trei state, Germania, Danemarca și Portugalia, nu au deschise cel puțin grădinițele și învățământul primar sau nu au decizia de a le deschide în următoarele zile. În acest context, ne concentrăm atenția pentru pregătirea școlilor, în evetualitatea unei decizii favorabile mâine, decizie care va trebui să fie confirmată de către CNCSU și va trebui să fie urmată de un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației. Concentrarea atenției se va face atât pe protecție împotriva COVID, cât protecție împotriva pericolului de incendiu”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here