Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că la ora actuală România are mai puține doze de vaccin decât ar fi nevoie. Totodată, demnitarul a precizat că premierul Florin Cîțu și-a exprimat disponibilitatea de a asigura resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor disponibile, iar Ministerul Sănătății a semnat zilele trecute o comandă pentru încă 9 milioane de doze din vaccinul CureVac, care încă nu primit undă verde la nivelul UE.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

„Cererea este mai mare decât oferta producătorilor și prioritizarea este importantă, cum spuneam, tocmai pentru a-i proteja pe cei la risc. O veste bună, premierul României și-a exprimat deja disponibilitatea pentru a procura pentru țara noastră, pentru a aloca resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor care sunt disponibile. Ministerul Sănătății a semnat zilele trecute o comandă pentru încă 9 milioane de vaccinuri, vaccinul CureVac, unul dintre produsele care încă nu au fost aprobate, dar există încă o înțelegere clară că, dacă procesul va merge mai departe, dacă vaccinul va fi aprobat, va ajunge în cantități rezonabile – cum spuneam, vorbesc de nouă milioane de doze. Va ajunge și în România”, a declarat Vlad Voiculescu.

În declarația de presă făcută miercuri, ministrul Sănătății a semnalat mai multe nereguli în derularea campaniei de vaccinare și a declarat că e posibil ca peste 1.300 de persoane să fi sărit rândul la vaccinarea anti-COVID-19 și a anunțat că se vor face anchete.

„Trebuie să transparentizăm procesul. Am descoperit între 15 și 23 ianuarie în registrul de vaccinare 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a treia. Cineva a sărit peste rând sau e o eroare de introducere a datelor. Acum avem mai puțin doze de vaccin decât am avea nevoie. E esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la lucrurile care vorbesc de inechități, de șanse diferite a unor categorii de popuație față de altele. Trebuie să-i protejăm pe vulnerabili. Verificăm situația. Se fac echipe mixte de ocntrol de la Corpul de Control al ministrului și de la DSP-uri, pentru a vedea cum stau lucrurile la centrele de vaccinare. E clar că România acum, când în toată lumea sunt probleme cu dozele, nu poate fi un sat fără câini. E nevoie de sancțiuni și am vorbit cu premierul. E nevoie de sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia e respectată. La nivelul centrului de vaccianre sunt medici coordonatori. Îi asigurăm de cercetări disciplinare dacă nu vor respecta ce s-a stabilit. imediat vom putea vorbi de sacțiuni adoptate de Guvern”, a mai spus Vlad Voiculescu.

O altă problemă semnalată de el se referă la faptul că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare.

O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here