Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că îl îngrijorează faptul că se fac extrem de puține teste COVID în anumite județe. El a precizat că unele Direcții de Sănătate Publică ar trebui să-și facă treaba mai bine. Despre faptul că autoritățile au început de săptămâna trecută să publice date despre testare și incidență, ministrul a spus că acest lucru trebuia să se facă din prima zi. Precizările lui Voiculescu vin în contextul în care premierul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia când a publicat aceste date.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Vlad Voiculescu, îngrijorat de numărul mic de teste COVID din anumite județe

 

„Am promis că vom face datele deschise și transparente, dar a durat, că lucrurile nu se întâmplă de pe o zi pe alta, lucrurile trebuie muncite.

Nu e niciun fel de trimitere a Corpului de control (al premierului la Ministerul Sănătății). Există oarece îngrijorări din partea unei instituții sau alteia, dar vă invit să vă uitați pe setul de date publicate. Sunt date despre numărul de vaccinați, de teste, despre împărțirea lor pe centre și județe. Lucurile astea nu ar fi trebuit să fie niciodată secrete, ar fi trebuit să fie publice din ziua 1. E un pas spre corectare pe care trebuie să-l facem în fiecare zi.

Evident că mă îngrijorează (numărul mic de teste din anumite județe) și aș vrea a aceste lucruri să fie corectate prin mai multe teste antigen, rapide, prin secvențiere și avem un poriect pregătit în acest sens.

Cred că unele DSP-uri ar trebui să-și facă treaba mai bine”, a declarat, luni, ministrul Vlad Voiculescu.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

 

Declarațiile lui Voiculescu, după anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

 

Declarațile lui Voiculescu vin în contextul în care premierul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia când a publicat aceste date, precizând că erau necesare mai multe avize.

„Am avut o discuţie cu şeful Corpului meu de control în această dimineaţă, se autosesizează să vadă dacă a fost respectată toată legislaţia, avizele dacă au fost date şi vom vedea. Este vorba despre publicarea unor informaţii care ţin de mai multe instituţii şi atunci trebuia să existe avizul şi acelor instituţii”, a declarat, luni, șeful Guvernului.

Întrebat dacă Ministerul Sănătăţii a publicat datele fără a avea avizele necesare, Cîțu a răspuns: „Vom vedea”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here