Deputatul PNL Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru sănătate și familie, a precizat marți că o decizie cu privire la o eventuală chemare a lui Vlad Voiculescu la comisie va fi luată după ce se va încheia ancheta efectuată la Ministerul Sănătății de Corpul de Control al premierului.

Vlad Voiculescu ar putea fi chemat la audieri în Comisia de sănătate. Ce a declarat Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății

 

Întrebat când întenţionează să îl cheme pe Vlad Voiculescu la comisie în legătură cu decizia Ministerului Sănătății de a publica date despre pandemie și vaccinarea anti-COVID-19, fostul ministru Nelu Tătaru a răspuns: „Nu am avut sesizări în acest sens, dar este Corpul de control al premierului la Ministerul Sănătăţii, după ce se va termina acest control vom avea şi noi o evaluare şi vom decide dacă îl chemăm la comisie. (…) Un minister îşi desfăşoară activitatea în cadrul unui Guvern, dacă acest minister a avut girul Guvernului sau nu, vom afla. În acest sens vom face şi noi solicitare de a-l chema la comisie”.

Întrebat dacă un consilier onorific al unui ministru poate avea acces la anumite baze de date sau la parole care aparţin secretarului de stat, Nelu Tătaru a explicat că „un consilier onorific are alte atribuţii în fişa postului”, potrivit News.ro.

Lucian Bode (MAI): Nu este normal ca datele să fie publicate cu adrese legate de sistemul de apărare, sistemul de ordine publică, înțeleg că era vorba și de servicii

 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a explicat că nu este normal să fie publicate date despre vaccinarea anti-COVID-19 care conțin și adrese legate de sistemul de apărare, sistemul de ordine publică și servicii secrete.

„Nu este normal ca ele să fie publicate cu adrese legate de sistemul de apărare, sistemul de ordine publică, înțeleg că era vorba și de servicii. În ce condiţii… Vezi adresa, strada x, numărul y şi constaţi că acolo s-au vaccinat 7, 8, 10 cetăţeni din structurile respective. Păi, în momentul respectiv, poţi să te aştepţi ca oricine, nu ştiu, poate că nu ne sunt toţi prieteni pe pământul acesta, dar pot veni în orice moment să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicităţii”, a subliniat Lucian Bode, la TVR.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here