Virgil Popescu, ministrul Energiei, a avut joi o întâlnire de lucru cu Peter Szijjarto, ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, alături de care a discutat despre gazul din Marea Neagră, despre conducta BRUA și perspectiva Ungariei cu privire la acest proiect.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, discuție despre gazul din Marea Neagră cu ministrul ungar de Externe și Comerț Exterior

 

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó. În cadrul dialogului s-a accentuat necesitatea dezvoltării relațiilor bilaterale dintre cele două state, în mod special în domeniul Energiei. În mod specific, am discutat despre gazul din Marea Neagră, despre conducta BRUA și perspectiva Ungariei cu privire la acest proiect important, având în vedere că vrem să găsim soluții viabile pentru diversificarea surselor de alimentare și transport, pentru a întări securitatea energetică”, a scris Virgil Popescu, joi, pe Facebook.

Ministrul Energiei a precizat că el și demnitarul ungar au convenit să intensifice dialogul pentru o colaborare privind discuțiile ce se vor purta la nivelul UE „în vederea îndeplinirii obiectivelor cu privire la trecerea către o energie curată, folosind un mix energetic diversificat neutru din punct de vedere tehnologic”. 

„Am căzut de acord să intensificăm dialogul pentru a colabora în ceea ce privește discuțiile ce se vor purta la nivelul Uniunii Europene în vederea îndeplinirii obiectivelor cu privire la trecerea către o energie cura,tă, folosind un mix energetic diversificat neutru din punct de vedere tehnologic. La întâlnire au mai participat, din partea Ungariei, E.S. Ambasadorul Zakonyi Botond și secretarul de stat Mosoczi László, iar din partea României, secretarii de stat Dan Drăgan și Niculae Havrileț și Cristian Bădescu – reprezentant cu însărcinări speciale al MAE pentru securitate energetică”, a adăugat Virgil Popescu.

 

Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó….

Publicată de Virgil Popescu pe Joi, 18 februarie 2021

 

Tot astăzi, ministrul ungar Peter Szijjarto a avut o întrevedere și cu Cladiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, iar cei doi oficiali au discutat despre stadiul și perspectivele dezvoltării relațiilor economice dintre România şi Ungaria, în contextul recuperării economice de după pandemie și al interesului reciproc pentru susținerea unui climat de afaceri favorabil pentru companiile din cele două țări. 

Ce sunt haitele de câini albaştri care au început să apară pe străzi şi unde pot fi văzuţi

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here