Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) fac controale la furnizorii de energie.

Ministrul liberal a amintit că ANRE a făcut deja o serie de controale la acești furnizori și a dat deja amenzi.

Cât despre verificările făcute de ANPC, datele de la acest moment arată că au fost descoperite practici care pun consumatorul casnic într-o poziție inferioară în raport cu furnizorul.

Popescu a precizat că ANPC va continua controalele. 

 

ANRE și ANPC efectuează controale la furnizorii de energie, anunță ministrul Virgil Popescu

 

„ANRE și ANPC au, în acest moment, controale în desfășurare la furnizorii de energie. Până acum, o primă etapă de controale a ANRE s-a soldat deja cu amenzi. ANPC, la rândul ei,  efectuează controale, iar din datele parțiale pe care le am reiese că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie, există clauze contractuale care pun consumatorul casnic pe poziții de inferioritate în fața furnizorului. ANPC este atentă și va continua controalele pentru ca toți furnizorii de energie să știe că aceste practici defavorabile consumatorilor nu pot continua și nu vor fi tolerate”, a scris ministrul Virgil Popescu, duminică, într-o postare pe Facebook.

De la 1 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică a fost liberalizată, iar preţurile nu mai sunt reglementate de ANRE. De aici a izbucnit un adevărat scandal, căci consumatorii casnici, mai ales cei care au rămas în serviciul universal, s-au trezit cu facturi mai mari. Termenul în care aceștia își pot alege un furnizor și o ofertă a fost prelungit șase luni, iar un Ordin al ANRE oferă posibilitatea, dar nu obligă furnizorii să ofere discounturi.
 

Puțini știu acest lucru. Ce este categoria B1 la permisul auto. Ce poți conduce cu ea în 2021

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here