Fostul premier Viorica Dăncilă a vorbit despre relația politică cu Liviu Dragnea, ambii foști președinți ai PSD, și susține că nu ar putea spune că a fost sacrificată de cel care i-a propus să devină prim-ministru, lucru pentru care trebuie să fie „recunoscătoare”.

Fostul premier Viorica Dăncilă, despre relația cu Liviu Dragnea, omul pe care l-a succedat la șefia PSD

 

„Nu aş putea spune că m-a sacrificat Liviu Dragnea, pentru că  într-adevăr, am venit după nouă ani de Bruxelles, am venit de la un salariu bun, de la o recunoaştere la nivel european, dar să nu uităm că totuşi şi Liviu Dragnea şi partidul, în acel moment mi-a propus să fiu prima femeie prim-ministru şi pentru acest lucru trebuie să le fiu recunoscătoare”, a afirmat, luni seară, la  A7TV, Viorica Dăncilă, citată de News.ro.

Chiar și așa, fostul premier Viorica Dăncilă a precizat că discuția pentru preluarea funcției nu s-a desfășurat numai cu Liviu Dragnea, ci „erau mai mulți lideri”.

„Discuţia pentru postul de prim-ministru a fost nu numai cu Liviu Dragnea, erau mai mulţi lideri. Eu am intrat să discut despre susţinerea femeilor, să fie în următorul guvern mai multe femei, de ce nu o femeie vicepremier, iar atunci colegii mi-au spus în acel moment că este nevoie de cineva care să empatizeze cu românii, cineva care să aibă echilibru şi să creeze acest echilibru şi la nivel naţional şi în partid”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Ea susține că a fost „onorată” atunci când i s-a spus că PSD are nevoie de ea să preia poziția de premier.

„În momentul în care mi s-a spus că partidul are nevoie ca să mă întorc în ţară şi să preiau poziţia de premier, bineînţeles că am fost onorată, dar în acelaşi timp mi-am dat seama şi de responsabilitatea pe care o am”,  a mai spus Viorica Dăncilă.

Fosta candidată la alegerile prezidențiale s-a arătat de părere că fostul lider social-democrat Liviu Dragnea a avut încredere în toți premierii pe care i-a propus.

„Eu cred că Liviu Dragnea a avut încredere şi în Sorin Grindeanu şi în Mihai Tudose când i-a propus şi a avut încredere şi în mine atunci când m-a propus, pentru  că altfel probabil existau discuţii în partid, înainte de a se veni cu această propunere. Cred că a avut încredere, Liviu Dragnea mă cunoştea de mult timp, dar nu pot să spun că eram un prieten al lui Liviu Dragnea, că participam la întruniri cu Liviu Dragnea. Nu, nu pot să spun acets lucru. Dar mă cunoştea de mulţi ani de zile. Să nu uităm că amândoi venim de la Teleorman, dânsul a fost prima dată la PD, eu am fost la PSD, ne-am bătut în campaniile electorale. Pe urmă a venit la PSD şi bineînţeles că cunoştea toată activitatea mea politică”, a afirmat fostul premier Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, autoarea unora dintre cele mai celebre gafe din politica românească a ultimului deceniu, l-a succedat pe Liviu Dragnea la șefia PSD, după condamnarea definitivă primită de fostul președinte al Camerei Deputaților în dosarul angajărilor ficitive de la DGASPC Teleorman.Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel Ciolacu la protestul din 7 martie şi a desfiinţat bugetul

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here