Președinta PNL București, Violeta Alexandru, a anunțat, marți, că va fi închisă a doua companie municipală din Capitală. Este vorba despre Compania Managementul Transportului. În acest sens va fi depus un un proiect de Hotărâre de Consiliu General al Municipiului București.

 

Încă o companie municipală din Capitală va fi desființată 

”PNL închide a doua companie municipală prin inițierea unui proiect de hotărâre a Consiliului General, rămânând fidel angajamentului luat față de bucureșteni. Vom opri risipa banilor publici. Aceste companii, deja constatăm din primele informații pe care le putem accesa, că acolo s-a făcut cu adevărat un jaf al banilor bucureștenilor și trebuie să oprim acest jaf. Suntem determinați, în pofida tuturor presiunilor și încercărilor șefilor din aceste companii de a-i menține în funcție, deși știu foarte bine că n-au muncit, să închidem aceste companii și să dăm posibilitatea oricărui antreprenor din București sau din țară să depună oferte în mod transparent la Primărie pentru desfășurarea de activități care au fost până acum prestate de aceste companii”, a declarat Violeta Alexandru.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Violeta Alexandru: Situația financiară a Bucureștiului nu este deloc bună

 

Șefa PNL București a vorbit și despre situația financiară în care se află Primăria Generală a Capitalei și a acuzat fosta administrație a Bucureștiului că ”și-a bătut joc” de banii locuitorilor Capitalei.

”Închidem aceste companii din respect pentru angajamentul primarului general de a optimiza costurile publice în București. Primarul general a făcut deja câteva declarații despre eforturile pe care le face de a opri hemoragia de bani publici către tot felul de cheltuieli care nu aveau nicio justificare. Situația financiară a Bucureștiului nu este deloc bună. E vorba de cea mai evidentă bătaie de joc pe care PSD a putut-o face asupra banului public. Se vede cel mai clar la București. În București se vede foarte clar cum PSD, făcând spectacole, dând în stânga și în dreapta vouchere fără să aibă o gândire rațională față de ceea ce vrea să obțină prin acestea, printr-un dezinterez total pentru eficientizarea banilor bucureștenilor, pur și simplu și-a bătut joc de cei care muncesc în acest oraș și plătesc taxe și impozite”, a mai spus Violeta Alexandru.Modelul noii declarații pe propria răspundere. Interdicţia de circulaţie după ora 22:00, valabilă de duminică (DOCUMENT)

 

Dizolvarea companiei municipale Turistica București, aprobată de Consiliul General în luna februarie 

 

La finalul lunii februarie, măsura dizolvării companiei municipale Turistica București a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului București.

„Nu avea contracte cu nimeni, trăiau angajaţii din capitalul social. 15 (salariaţi – n.r.) şi aveau şi un apartament închiriat destul de consistent, nu făceau nimic, aveau nişte chioşcuri, dar care nu au funcţionat începând cu pandemia, erau nişte chioşcuri de informare prin Bucureşti. Şi oamenii ăştia au încasat salarii degeaba”, spunea atunci primarul general Nicușor Dan, despre acesată companie.

Anunțul Violetei Alexandru vine la o zi după ce edilul general a prezentat stadiul în care se află proiectul de buget al Bucureștiului pentru 2021. Nicușor Dan a declarat că este vorba despre un buget prin care să fie stopată risipa, ”să ieșim din delirul grandoman al fostei administrații” și ”să deschidem calea construcției”. Astfel, primarul general a anunțat, printre altele, că vor fi reduse substanțial fondurile alocate pentru organizarea de târguri, festivaluri, nu vor fi alocați bani pentru noi statui sau campanii publicitare, iar salariile personalului vor fi plafonate la nivelul din anul 2020.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here