Violeta Alexandru, președinte al PNL București , a vorbit, luni, în cadrul emisiunii „Actualitatea”,moderată de Tudor Mușat, despre desființarea celor 20 de companii municipale. Deputatul a afirmat că salariile  angajaților sunt neplătite din toamna anului trecut.

Violeta Alexandru: Sunt salarii neplătite din toamna anului trecut. Vom găsi o soluție pentru ei

 

Prima companie desființată este Compania Turistică, care nu a tăiat nicio factură în 2020, dar a cheltuit aproape 2 milioane de euro, fiind urmată de Compania Municipală Parcuri și Grădini.

Violeta Alexandru a afirmat, despre Compania Turistică, că nu este una care să  mai aibă contracte în derulare.

„Nu este o companie care să  mai aibă contracte în derulare, este o companie cu un număr de angajați care pot face obiectul unei reorientări către fie Administrația București, fie este o situație sociabilă gestionabilă în perioada următoare, dar toate vor fi desființate. Primarul general a dat asigurări ca va găsi soluții pentru angajații care nu au nicio vină că managerii lor și-au bătut joc de banii bucureștenilor, inclusiv de salariile lor. Sunt salarii neplătite din toamna anului trecut. În primul rând nu înțeleg cum au stat acești oameni fără bani, oamenii ne scriu nouă deși știu foarte bine care sunt responsabilii pentru această situație, dar vom găsi o soluție pentru ei”, a spus ea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Nicușor Dan, despre protestele angajaților Companiei Parcuri şi Grădini

 

Nicușor Dan a criticat luni protestul angajaţilor Companiei Parcuri şi Grădini din Primăria Capitalei, după decizia Consiliului General de vineri privind încetarea delegării serviciilor publice către această companie.Ghicitoarea lui Albert Einstein, pe care doar oamenii de geniu o pot rezolva. Dacă ştii răspunsul, ai un IQ impresionant!

„Ca răspuns la protestul angajaţilor Companiei Parcuri şi Grădini, Primarul Municipiului Bucureşti a decis să supună votului Consiliului General de vineri, 26 februarie, încetarea delegării serviciilor publice către această companie. Salariaţii Companiei Municipale Parcuri şi Grădini sunt plătiţi la zi. La protestul de vineri, Primarul Capitalei i-a asigurat pe angajaţi că îşi vor primi salariile până la desfiinţarea companiei şi i-a încurajat să se înscrie la angajările pe care ALPAB le va deschide”, arată un comunicat de presă al PMB.

Nicușor Dan a precizat că nu se lasă intimidat de aceste presiuni.

Cum vor fi desființate companiile municipale

 

Amintim că edilul Nicușor Dan a explicat, în platoul B1 TV, cum vor fi desființate companiile municipale din Capitală. Primarul general a precizat că în Consiliul General a fost schimbată componența adunărilor generale ale companiilor.

„Parte din corpuție vin din aceste comapnii municipale. Am spus că o să le desființăm, ne ținem de cuvânt. Este o promisiune și a mea și a majorității Consiliului General. A fost o întrebare, de ce dacă este o hotărâre judecătorească definitivă, care spune că ele au fost înființate ilegal, de ce nu le desființăm pe loc. Răspunsul este că nu se poate din punct de vedere juridic. A fost un prim act administrativ, care a fost constatat nul, dar după ele a urmat o cascadă de alte acte. Teoretic, dacă justiția ar fi instant, ele ar cădea una după alta, dar procesul de a le desființa una după alta ar dura undeva la 5 -6 ani. Dacă un act a produs un alt act, tu chiar dacă ești emitentul și constați că e ilegal și vrei să le retragi nu mai poți să le faci”, a explicat primarul general, Nicușor Dan.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here