Violeta Alexandru, șefa PNL București, anunță că proiectele Hotărârilor de Consiliu General pentru suspendarea PUZ-urilor, inițiate de primarul Capitalei, Nicușor Dan, vor fi susținute de consilierii PNL. Aceștia vor psijini însă varianta unei suspendări de 3 luni, ”timp în care să se remedieze problemele”, scrie Violeta Alexandru, pe Facebook.

 

Violeta Alexandru, despre suspendarea PUZ-urilor: Consilierii PNL vor vota proiectele. O suspendare 3 luni, timp în care să se remedieze problemele

 

Președinta liberalilor din Capitală precizează că o suspendare pentru o perioadă de 2 ani ar fi prea mult și ar însemna ”blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București”, chiar și a acelor proiecte care respectă toate reglementările.

”Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General inițiate de Primarul Dan pentru suspendarea PUZurilor. O suspendare 3 luni, timp în care să se remedieze problemele.

Suspendarea celor 5 PUZuri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns să fie aprobat fiindu-i retrase avizele) și lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, PENTRU O PERIOADĂ DE 2 ANI, așa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, pentru ședința Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul General a înțeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în județele limitrofe. Am cerut în discuția de seara trecută Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Și a fost de acord”, scrie Violeta Alexandru, pe Facebook.

Violeta Alexandru: Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General inițiate de Primarul Nicușor Dan pentru suspendarea PUZ-urilor. O suspendare de 3 luni

 S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Alexandru: În aceste 3 luni așteptăm propunerile de corectare ale PUZ-urilor

 

Totodată, aceasta menționează că eventualele ilegalități nu trebuie ascunse și spune că în acest termen de 3 luni sunt așteptate propuenrile de corectare a acelor PUZ-uri despre care primarul Capitalei consider că sunt făcute cu încălcarea legii.

”Au fost emise certificate de urbanism cu privire la care se constată încălcări ale legii? Primarul va întreprinde măsurile necesare ca cei care au făcut acest lucru să plătească pentru fapta lor. Funcționarii care emit certificate de urbanism trebuie să respecte legea, Primăria trebuie să ia măsuri să prevină orice abuz, Inspectoratul de Stat în Construcții trebuie să își facă treaba, Procuratura trebuie sesizată, dacă e cazul – nu mă feresc să o spun. Există un lanț de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitală. Unii ies acum public din disperare. Știu ei ce știu.

Am solicitat Primarului General să lămurească situația juridică a celor care au apucat să depună documentația în vederea emiterii autorizației de construcție, pentru obținerea certificatului de urbanism sau a prelungirii certificatelor de urbanism obținute anterior. În aceste 3 luni așteptăm propunerile de corectare ale PUZurilor pe care Primarul General Dan le consideră de natură a încălca prevederile legale”, mai notează șefa PNL București.

 

Violeta Alexandru: PUZ-urile sectoarelor au fost făcute și aprobate de către administrația PSD

 

În același timp, Violeta Alexandru amintește că PUZ-rile sectoarelor au fost aprobate de vechea administrație a Bucureștiului, iar ”PNL nu a votat PUZurile coordonatoare atunci când au fost aprobate”.

”PUZurile sectoarelor au fost făcute și aprobate de către administrația PSD (sub conducerea primarilor PSD de la sectoare și a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei). Abuzurile asupra spațiilor verzi nu pot fi tolerate. Pot face toate presiunile din lume cei care au intrat acum în panică pentru că practicile lor, practici ale unor autentici “rechini imobiliari”, vor ieși la iveală. PUZurile au fost intrumente de susținere a pușculiței grupurilor de interese PSD, chiar a clanurilor interlope din jurul acestui partid, ca să nu ne mai ascundem după deget. Toate problemele vor fi extrase din aceste PUZuri și, cu angajamentul Primarului General, vor fi corectate. Dorim corectarea imediată”, se mai arată în postarea citată.

Violeta Alexandru vorbește, în acest context, despre nevoia unui echilibru între respectul pentru spațiile verzi din Capitală și câștigul economic. Asta mai ales în condițiile în care Bucureștiul riscă o procedură de infrigement pe subiectul spațiilor verzi.

”Dincolo de acest lucru, niciun om de bun simț nu poate fi de acord cu betonarea în devălmășie a întregului oraș, a parcurilor, a zonelor verzi. Cu toate construcțiile de blocuri lipite între ele sau cu blocuri înalte în zone de case. Între câștig economic și respect pentru spațiile verzi din oraș trebuie să existe un echilibru. Mai pe scurt – trebuie să se respecte legea iar liberalii susțin că în domeniul construcțiilor, al proiectelor de dezvoltare nu trebuie tolerată nicio încălcare a regulilor. Dar nici nu pot fi blocate toate proiectele pentru că acest lucru asumă că toți antreprenorii din București încalcă reguli și nu este așa. Prin investițiile pe care cei corecți le fac, se colectează venituri la bugetul Bucureștiului, dincolo de salariile pe care le plătesc pentru angajații lor.

3 luni de suspendare a actualelor PUZuri este suficient și trebuie mobilizare în Primărie. În timp ce curățăm, trebuie să dăm acestui oraș și o perspectivă corectă de dezvoltare”, a mai scris Violeta Alexandru.

               

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here