PNL București va depune în Consiliul General un proiect de hotărâre referitor la transparenţa autorizaţiilor de construire din Capitală. ”Orice bucureştean trebuie să ştie ce autorizaţie de construire s-a emis în perimetrul în care locuieşte”, a declarat șefa PNL București, Violeta Alexandru, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o marți.

 

Proiect de hotărâre referitor la transparenţa autorizaţiilor de construire din Bucureşti

 

“Al doilea motiv pentru care am avut iniţiativa organizării acestei conferinţe de presă este legată de depunerea în cursul acestei săptămâni, după ce se termină consultările cu partenerii noştrii de la USR PLUS şi de la PMP a unui proiect de hotărâre de Consiliu General privind transparenţa autorizaţiilor de construire din Bucureşti. Apreciem faptul că orice bucureştean trebuie să ştie ce autorizaţie de construire s-a emis în perimetrul în care locuieşte, este justificat că el să aibă un interes să ştie ce se construieşte în jurul casei sale şi oferim această posibilitate prin depunerea proiectului care va obliga municipalitatea să afişeze pe site toate autorizaţiile de construire din Bucureşti”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru anunță că PNL București va depune un proiect de hotărâre privind transparenţa autorizaţiilor de construire: ”Orice bucureştean trebuie să ştie ce autorizaţie s-a emis în perimetrul în care locuieşte”

 

Violeta Alexandru: PNL închide a doua companie municipală

 

În cadrul aceleiași conferințe, Alexandru a anunțat închiderea unei noi companii municipale din București. Este vorba despre Compania Managementul Transportului.Modelul noii declarații pe propria răspundere. Interdicţia de circulaţie după ora 22:00, valabilă de duminică (DOCUMENT)

”PNL închide a doua companie municipală prin inițierea unui proiect de hotărâre a Consiliului General, rămânând fidel angajamentului luat față de bucureșteni. Vom opri risipa banilor publici. Aceste companii, deja constatăm din primele informații pe care le putem accesa, că acolo s-a făcut cu adevărat un jaf al banilor bucureștenilor și trebuie să oprim acest jaf”, a precizat șefa liberalilor din Capitală.

De asemenea, Violeta Alexandru a menționat că, la finalul acestei săptămâni, reprezentanții PNL București vor veni cu un punct de vedere referitor la proiectele lor care se regăsesc în bugetul Capitalei pe anul 2021.

“Suntem implicaţi alături de primar în discuţiile privind construcţia noului buget şi la finalul săptămânii vom avea şi un punct de vedere cu privire la proiectele liberalilor care se regăsesc în acest buget, respectiv la principalele constrângeri pe care bugetul pe 2021 al Bucureştiului îl are după administraţia PSD”, a mai spus Violeta Alexandru.

 

Precizările primarului Capitalei despre bugetul pentru 2021

 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit luni despre stadiul în care se află proiectul de buget al Capitalei pentru acest an.

„Este un buget prin care vrem să ieșim din minciună, să ieșim din delirul grandoman al fostei administrații. Este un buget prin care vrem să facem lucruri concrete și nu spoiala fostei administrații. Un buget prin care vrem să stopăm risipa și vrem să deschidem calea construcției pentru că Bucureștiul are nevoie de construcție”, a spus Nicușor Dan.

Concret, edilul Capitalei a anunțat că vor fi reduse substanțial fondurile alocate pentru organizarea de târguri și festivaluri, nu vor fi alocați bani pentru noi statui sau campanii publicitare, iar salariile personalului vor fi plafonate la nivelul din anul 2020.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here