Virgil Popescu, ministrul Energiei, s-a alăturat campaniei „Vinerea Verde” și a venit la serviciu cu o mașină electrică, mărturisind că a fost „o plăcere” să conducă un astfel de automobil. În acest context, demnitarul a vorbit și despre planurile guvernamentale pentru reducerea emisiilor și restructurarea marilor producători de energie pe bază de cărbune.

„Eu, când vin, este deja la încărcat, tocmai pentru a putea pleca unde au nevoie. Colegii o pot folosi, fiecare dintre colegii noștri. Secretarul de stat Havrileț o folosește chiar foarte des. A fost o plăcere să conduc o mașină electrică astăzi. Am venit exact de acasă. M-am mai învârtit un pic, că am avut puțină treabă, deci chiar e o plăcere să conduci o mașină electrică, ne-poluantă. E un pic așa, să zic, neobișnuit, că nu auzi zgomotul motorului, dar să știți că merge foarte bine”, a declarat Virgil Popescu.

Întrebat cu ce se deplasează în general la serviciu, ministrul Energiei a precizat: „Este o mașină a Serviciului de Protecție și Pază, care de obicei, în fiecare dimineață, vine și mă ia”.

Referitor la planurile pentru reducerea emisiilor industriale, ministrul Virgil Popescu a declarat: „Noi ne-am asumat și sprijinim Pactul Verde European, acel Green Deal, cum i se spune, și evident că avem țintă 2050 – reducere 0 a emisiilor de CO2 (dioxid de carbon, n.r.). Evident că facem pași în această direcție. Suntem în restructurarea Complexului Energetic Oltenia, pentru că vorbim de emisii în zona de energie la Ministerul Energiei. Suntem în proces de restructurare a Complexului Energetic Oltenia – eu luni și marți sunt la Bruxelles tocmai pentru a discuta și acest lucru. Suntem în procesul de restructurare a Complexului Energetic Hunedoara, pentru că ne dorim ca, de exemplu, la Oltenia, dintr-un mix energetic bazat 100% pe cărbune, să avem la sfârșitul acestui proces de restructurare cărbune-gaz și energie verde, energie regenerabilă. Lucrăm la acest lucru, tocmai pentru a reduce emisiile și a restructura marii producători de energie pe bază de cărbune”.

știre în curs de actualizare

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here