Încă un caz grav de încălcare a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii cazurilor de COVID-19, chiar de către cei care trebuie s aplice regulile, a fost semnalat de către polițiști.

Primarul comunei Păuleşti din judeţul Vrancea s-a ales cu dosar penal după ce a organizat o petrecere de ziua sa, fără respectarea măsurilor de distanţare socială şi a tuturor celorlalte reguli impuse de pandemie.

Alesul local ar fi petrecut ziua sa de naştere în sediul primăriei, iar poliţiştii au aflat despre petrecere după ce o femeie a făcut plângere.

” La data de 18 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tulnici au fost sesizaţi de o femeie de  28 ani, din comuna Păuleşti, cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi zile, un bărbat de 38  de ani, ar fi organizat un eveniment în sediul unei instituţii publice, la care ar fi participat mai multe persoane, fără a fi respectate măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii  virusului Sars-CoV 2. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi pentru luarea măsurilor legale ce se impun.”, a transmis vineri Biroul de Relaţii cu Presa al IPJ Vrancea.

Există informaţii conform cărora la evenimentul în care primarul Dănuţ Soare şi-a sărbătorit ziua ar fi participat cel puţin 12 persoane, fără a fi respectate regulile de distanţare si de  evitare a transmiterii coronavirusului.   

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here