Eurodeputatul PSD Tudor Ciuhodaru a subliniat că, pentru a controla o pandemie, îți trebuie o strategie simplă care să se bazeze pe știință, iar două dintre elementele ei se referă la o testare extinsă și la imunizare. În direct pe B1 TV, duminică seară, medicul s-a arătat de părere că se efectuează prea puține teste pentru depistarea cazurilor de COVID-19, ceea ce ar putea da „o falsă senzație de siguranță” populației, iar referitor la imunizare a spus că, „deocamdată, lucrurile nu arată foarte bine”, deși „se vede clar că românii vor să se vaccineze”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Tudor Ciuhodaru, despre testarea pentru SARS-CoV-2 și campania de vaccinare anti-COVID-19

 

Discuția de la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire a pornit de la imaginile surprinse în weekend în stațiunile montane, care par să fi fost pline de turiști ce nu au respectat regulile de protecție sanitară. Tudor Ciuhodaru spune că astfel de episoade au loc mai „peste tot”.

„Poate că, mă uitam și astăzi, numărul mic de teste și numărul de cazuri depistate dau o falsă senzație de siguranță. Pentru a controla o pandemie îți trebuie trei măsuri clare și concrete, o strategie simplă bazată pe știință, în așa fel încât să salvezi viața oamenilor. Sunt trei lucruri simple, simple recomandate și la nivel european. Pe de o parte, vorbim de acea testare extinsă, gratuită, sau cea mai simplă metodă să nu intri în contact cu un pacient cu coronaviruză este să știi ce ai în față, iar dacă nu îl testezi și numărul de teste e foarte mic, evident că nu ai de unde să știi acest lucru, nu se izolează, merg mai departe. Măcar acele zone – hai, nu exemplul Slovaciei, unde s-a testat extins toată populația, dar măcar în acele zone în care intră în contact numere importante de oameni să fie făcute aceste lucruri, în hipermarketuri, în școală, în zonele de transport în comun, pentru că ar scădea riscul de infectare”, a declarat eurodeputatul social-democrat.

Tudor Ciuhodaru a vorbit și despre campania de vaccinare anti-COVID-19 și a explicat că în funcție de ritmul în care decurge, pe fondul noilor tulpini, există riscul să se ajungă în cele din urmă la situația în care primii români vaccinați nu mai au imunitatea.

„Deocamdată, lucrurile nu arată foarte bine, deși putem spune că un număr important de români au fost imunizați. Se vede clar că românii vor să se vaccineze, vedeți și numărul de înscrieri pe acea platformă, dar facem și aici o comparație – recomandările Comisiei Europene sunt ca până în martie să fie vaccinate 80% dintre persoanele cu risc, iar 70% din persoane să fie vaccinate până la începutul verii. Dacă mai țin eu minte bine, vara astronomică e pe 21 iunie, așa că este greu de crezut, mai ales că aici vorbim de o cursă contracronometru, dacă nu facem acest lucru, cu noile tulpini, cu ceea ce se mai întâmplă, există riscul ca până când ajungem să vaccinăm ceea ce ne-am propus cei din decembrie, ianuarie, imunizați atunci, să nu mai aibă această imunitate și să ajungem să vaccinăm în buclă”, a adăugat Tudor Ciuhodaru.

 Avionul care a dispărut şi a reapărut 53 de ani mai târziu. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here