Tanczos Barna, ministrul Mediului, a precizat că nu se va renunța la niciun program derulat de minister. Demnitarul susține că se face tot posibilul pentru ca bugetele lor să fie majorate sau cel puțin să fie asigurat nivelul bugetului din 2020 pentru fiecare program în parte.

Tanczos Barna, despre programele Ministerului Mediului și bugetele lor

 

Întrebat care sunt programele Ministerelui Mediului ce vor fi păstrate în viitoarea variantă de buget, în special dacă se păstrează rabla cu toate variațiile ei, Tanczos Barna a declarat: „Obiectivul nostru este să completăm lista de programe începând cu 2021, să folosim Programul național de relansare și reziliență pentru a veni în sprijinul cetățenilor și unităților administrativ-teritoriale cu alte programe. Nu vom renunța la niciun program care a fost derulat de Ministerul Mediului și facem tot posibilul să majorăm bugetele sau cel puțin să asigurăm nivelul bugetului din anul 2020 pentru fiecare program”.

El s-a numărat printre membrii Guvernului care au primit doza de rapel a vaccinului anti-COVID-19, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila” din Capitală. 

„Am făcut și eu azi rapelul. Mă număr printre cei care au trecut prin aceată boală acum șase luni, am făcut o formă destul de serioasă. Sunt convins 100% că doar prin vaccin putem preveni îmbolnăvirea și învinge această boală. Le recomand tuturor să aibă încredere în oamenii de știință, cei care ne furnizează practic singura soluție în lupta cu această boală – vaccinarea. Le recomand tuturor să folosească cu încredere această soluție și să se vaccineze”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

 

 

Ce a spus vicepremierul Kelemen Hunor despre buget

 

Despre situația bugetară a vorbit și vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, care la rândul său a primit miercuri a doua doză de ser imunitar.

„Ținta e să avem 7 – 7,1% deficit bugetar. E o țintă ambițioasă, curajoasă, și putem acum să ne încadrăm. Dar asta înseamnă că vor fi mai puține cheltuieli decât anul trecut. Despre investițiile mari, cele din infrastructură, în economie, atragerea investitorilor, ele sunt asigurate în 2021 și din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) sunt convins că multe, multe domenii vor avea finanțarea necesară, că e nevoie de creștere economică. Atât se poate în 2021, că să scazi de la un deficit de 10% la 7% e un efort. Cam ăștia sunt banii pe care îi putem distribui în 2021, așa încât salarile, pensiile și investițiile să nu aibă de suferit. Dacă se putea mai mult, sunt convins că s-ar fi făcut, dar acum ăsta e bugetul”, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt…

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here