Ministrul Tanczos Barna a anunțat că luni a avut o întrevedere cu ambasadorul Finlandei în România, Marjut Akola, iar printre subiectele de discuie s-au aflat, în primul rând, prioritățile Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) pentru anul 2021, precum și obiectivele instituției din Planul Național de Recuperare și Reziliență.

Potrivit ministrului Mediului, dintre prioritățile MMAP pentru anul 2021 au fost menționate „combaterea exploatării forestiere ilegale, precum și adoptarea unei noi Strategii Forestiere Naționale; reducerea cu cel puțin a 75% a deșeurilor care ajung în depozitele de deșeuri; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice”.

Prioritățile Ministerului Mediului în 2021. Ce a declarat ministrul Tanczos Barna după întrevederea cu ambasadoarea finlandeză la București:

 

Astăzi m-am întâlnit cu ambasadorul Republicii Finlanda în România, E.S. doamna Marjut Akola. Printre subiectele de discuție s-au aflat, în primul rând, prioritățile Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) pentru anul 2021, precum și obiectivele MMAP din Planul Național de Recuperare și Reziliență (PNRR).

Astfel, printre prioritățile Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru anul 2021, s-au menționat combaterea exploatării forestiere ilegale, precum și adoptarea unei noi Strategii Forestiere Naționale; reducerea cu cel puțin a 75% a deșeurilor care ajung în depozitele de deșeuri; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice.

La finalul reuniunii am asigurat-o pe ambasadorul Republicii Finlanda în România de disponibilitatea noastră deplină pentru a organiza seminarii tematice la care să participe experți în domeniile vizate din partea statelor pe care le reprezentăm pentru a discuta în detaliu despre subiecte de interes mutual.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here