Guvernul ia în calcul să prelungească restricțiile de circulație pe timpul nopții devansând cu o oră, de la 23:00 la 22:00, interdicția de ieșire din casă, informează G4Media, care citează surse din Executiv. Autoritățile speră ca astfel să reducă mai ales petrecerile la care participă un număr de persoane peste limita legală.

De asemenea, guvernanții ar mai intenționa să impună unităților de cazare din zonele turistice să nu permită ocuparea a mai mult de jumătate din camere.

Sursele G4Media au mai precizat că magazinele se vor închide tot la ora 21:00, la fel ca acum, dar mall-urile vor rămâne deschise.

Restricțiile ar urma să intre în vigoare din 14 martie, odată cu prelungirea cu încă o lună a stării de alertă.

 

Florin Cîțu, despre evoluția epidemiei de coronavirus și eventualele noi restricții

 

Luni, premierul Florin Cîțu a declarat că va fi analizată evoluția epidemiei de coronavirus și, în funcție de rezultate, „vom veni cu măsuri”. „E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor”, a ținut el să precizeze.

Despre faptul că Timișoara a intrat în carantină din cauza numărului mare de infectări, șeful Guvernului a afirmat: „Nu s-au respectat regulile și nici nu au fost sancționați cei care nu le-au respectat”.

Cîțu a mai spus că România va primit 2,6 milioane de doze de vaccin în martie și tot acum va începe vaccinarea populației generale. Acesta a precizat că a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și președintelui CNCAV, Valeriu Gheorghiță, să înceapă mai devreme a treia etapă de vaccinare, dacă acest lucru e posibil. Teoretic, a treia etapă de vaccinare ar trebui să înceapă pe 15 martie.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

În legătură cu protestul de duminică după-amiază din Capitală, premierul Florin Cîțu a punctat: „Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here