Câteva rafale de vânt puternic au semănat groază printre șoferii care s-au aventurat la drum lung. Mai multe mașini au fost  scoase de pe carosabil de vântul puternic, luni după-amiază, ajungând în șanț, pe DN 17A, în Ratoș, județul Suceva.

Vântul a suflat cu mai mult de 100 de km/h și a spulberat în șanțul de lângă drum autoturisme și microbuze deopotrivă, alături de o dubă mare cu remorcă. Din fericire, nu au existat victime, potrivit monitorulsv.ro.

La locul incidentului au ajuns de îndată utilaje ale Districtelor de Drumuri Rădăuți și Suceava, care au reușit remorcarea mașinilor aruncate în afara drumului și repunerea lor pe carosabil.

”Menționăm că, în zonă, carosabilul este cu porțiuni de zăpadă frământată în strat de sub 1 cm, pe axul drumului, în condiții de ninsori viscolite. Totodată, reamintim conducătorilor să circule cu prudență, având în vedere că întreaga Moldovă se află sub atenționare cod galben de vânt puternic, cu spulberarea zăpezii în special pe jumătatea nordică a regiunii”, transmit cei de la DRDP Iași.

 

Vremea rea va persista și în zilele următoare

 

Marți, vremea rămâne deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã dimineaţa în nord, centru şi nord-est, iar noaptea în special în centrul, estul şi local în sudul teritoriului.

 Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade, izolat mai scãzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre -20 de grade. A călcat pe o bucată de parchet care s-a ridicat. Când a tras de ea, a făcut descoperirea. Ce a găsit sub podea (VIDEO)

Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea în regiunile vestice şi nordice. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în zona costierã a Dobrogei. Izolat vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here