Noi controverse în jurul lui Ștefan Voinea, consilier al lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. În mediul online circulă o imagine în care acesta ar apărea alături de mai mulți social-democrați, inclusiv Lia Olguța Vasilescu, șefa PSD Craiova.

Fotografia ar fi fost făcută în 2015, în contextul în care Olguța Vasilescu, în calitate de primar al Craiovei, alături de alți reprezentanți ai administrației și ai mediului de afaceri, a mers în Marea Britanie, în încercarea de a convinge două companii să deschidă fabrici în Craiova. În fotografie ar apărea și Voinea, acum consilier în Ministerul Sănătății.

Recent, Cristian Vasilcoiu l-a acuzat pe Ștefan Voinea că e nepotul unui colonel din Securitate: „Știți ce au în comun ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și consilierul său Ștefan Voinea!? Tatăl lui Vlăduț a fost turnător la Securitatea comunistă, iar bunicul lui «Pantalonaș» a fost colonel în aceeași Securitate!”.

Voinea e unul dintre personajele principale în scandalul declanșat după ce Ministerul Sănătății a publicat mai multe date despre testarea COVID și campania de vaccinare.

Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) pentru a verifica siguranța sistemelor informatice gestionate la nivelul instituției. 

Verificările vizează modul în care a fost accesat Registrul electronic de vaccinări, baza de date la care a avut acces Voinea și pe care a făcut-o publică pe siteul guvernamental data.gov.ro.

Ștefan Voinea a explicat, într-o postare pe Facebook, că nu a transmis nimănui parola de acces la Registrul electronic, doar a solicitat acces în timpul weekendului pentru a lucra din afara ministerului și a indicat o adresă de IP fix ce era alocată unui centru de date din Germania.

Secretarul de stat Andreea Moldovan, care are în subordine INSP, e persoana care i-a obținut lui Voinea accesul la datele din Registru. 
Ștefan Voinea a respins acuzațiile că ar fi accesat date cu caracter personal și a calificat drept „fabulații” informațiile conform cărora, în timp ce el accesa datele din Registru, sistemul ar fi fost supus unor atacuri informatice.
 Puțini știu acest lucru. Ce este categoria B1 la permisul auto. Ce poți conduce cu ea în 2021

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here