Sorin Cîmpeanu a precizat că ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății ar putea fi completat cu câteva situații care, în opinia sa, trebuie luate în calcul. Cu această ocazie, ministrul Educației a vorbit despre elevii din învățământul special, unde nu se pune problema distanțării fizice, și spune că aceștia „își vor justifica posibilitatea de ore cu prezență fizică indiferent de scenariul verde, galben sau roșu în care se găsește localitatea în care funcționează respectiva școală specială”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre ordinul comun privind școlile

 

Ministrul Educației s-a numărat printre membrii Guvernului care au primit, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila din Capitală”, doza de rapel a vaccinului anti-COVID-19. În acest context, Sorin Cîmpeanu a primit o întrebare legată de eventuale situații în care părinții refuză să își trimită copiii la școală pe motiv că nu au încredere în felul în care se desfășoară lucrurile la ora actuală în unitățile de învățământ.

„Încrederea este un factor destul de dificil de cuantificat. Ordinul de ministru comun precizează foarte clar acele situații în care elevii nu vor merge în școli fizic, ci vor continua în online. Repet aceste situații dacă este nevoie – în cazul în care există o certificare medicală, de acum sau de la începutul primului semestru, care împiedică copilul să se prezinte în colectivități; al doilea caz, în cazul în care există în familia cu care locuiește elevul persoane vulnerabile, situație care de asemenea trebuie certificată; al treilea caz, situația în care elevul prezintă simptome, acest lucru nu mai trebuie certificat pentru că simptomele apar când apar, caz în care de asemenea elevul poate să nu se prezinte la școală, școlile știind că nu trebuie să pună absențe în aceste situații”, a explicat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a explicat că prin ordinul comun s-a încercat acoperirea tuturor situațiilor posibile.

„Am încercat să acoperim toate situațiile posibile prin acest ordin de ministru comun. Aș vrea să vă spun că va exista posibilitatea completării acestui ordin de ministru cu câteva situații care, în opinia mea, trebuie luate în calcul. Este vorba în primul rând, cu titlu de exemplu printre cele patru-cinci situații, de elevii din învățământul special, care își desfășoară activitatea în clase de patru-cinci elevi, deci nu cred că se pune problema distanțării fizice, și care, în mod evident având cerințe educaționale speciale, își vor justifica posibilitatea de ore cu prezență fizică indiferent de scenariul verde, galben sau roșu în care se găsește localitatea în care funcționează respectiva școală specială. Mai sunt și alte astfel de situații, cu care împreună cu Ministerul Sănătății am discutat deja și urmează să venim în cel mai scurt timp posibil cu precizări”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, care a vorbit și despre vaccinarea personalului din învățământ.

 

 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt…

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here