Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat marți, pentru B1 TV, că tematica (programa) examenelor de anul acesta va fi adaptată, date fiind condițiile speciale în care s-au desfășurat orele anul acesta din cauza epidemiei de coronavirus. Cîmpeanu a punctat că anul școlar 2020 – 2021 „a avut foarte multe pierderi, fără să fie vina elevilor”. Ministrul a mai spus că tematica examenelor va fi corelată nu neapărat cu ceea ce au predat profesorii, cât mai ales cu ce au asimilat elevii.

Întrebat de moderatorul B1 TV Silviu Mănăstire cum va fi dificultatea examenelor anul acesta, ministrul a răspuns: „După tematică adaptată la realitățile acestui an școlar. Dacă ne imaginăm că putem să păstrăm toate elementele și să negăm faptul că acest an școlar a avut foarte multe pierderi, fără să fie vina elevilor, înseamnă că negăm realitatea. Eu, din poziția asta și nici dintr-o altă poziție, n-o să neg niciodată realitatea. Deci tematica de examen va fi adaptată, corelată nu atât cu ceea ce au predat profesorii, cât cu ceea ce au asimilat elevii”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Învățământ la sat, învățământ la oraș. Sorin Cîmpeanu: Discrepanțele sunt imense

 

Ministrul Educației a mai vorbit, pentru B1 TV, despre discrepanțele între învățământul în mediul rural și cel din mediul urban. A spus despre acestea că sunt inadmisibile, dar reprezintă o problemă cronică a sistemului de educație din România,  ce cu greu poate fi rezolvată într-o perioadă de criză ca aceasta: „Diferențele între urban și rural sunt inadmisibile, sunt foarte mari. Asta generează și o rată crescută de abandon școlar și o parte dintre rezultatele proaste la testările internaționale precum PISA. E un element asupra căruia eu, personal, am o priortate deosebită în a mă concentra. În același timp, e o problemă cronică ce nu a apărut anul acesta, ci trenează de foarte mult timp. Nu e tocmai ușor ca pe timp de criză să repari și prblemele cronice”. Totuși, el a prezentat câteva soluții.

Cîmpeanu a mai spus că 1.073 de licee, care au înregistrat cea mai scăzută rată de promovabilitate, vor primi un total de 59.072 de laptopuri, ce au fost achiziționate prin programul ROSE, într-o licitație cu o valoare de 122,4 milioane de lei.

Ministrul Educației a mai ținut să sublinieze că elevii vor trebui să poarte măști de protecție în școli, odată ce acestea vor fi redeschise.
 Satul din Romania în care oamenii vorbesc o limbă secretă, veche de 100 de ani

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here