În școlile din România au fost folosite mai puțin de 5.000 din cele 1,15 milioane de teste antigen livrate către Direcțiile de sănătate publică pentru a fi utilizate la testarea rapidă a elevilor și a personalului din sistemul de învățământ, iar Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că numărul este „incredibil de mic”, context în care se ia în calcul „la modul foarte serios” achiziționarea unor teste non-invazive, mai exact a acelor teste pe bază de salivă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre testarea personalului din învățământ și a elevilor la școală

 

„1.150.000 de teste au fost livrate către DSP-uri, cu destinație – testarea personalului din învățământ și a elevilor. Este incredibil de mic numărul de mai puțin de 5.000 de teste din aceste 1.150.000. Aici avem și problema personalului care să administreze aceste teste, și avem și rezerva părinților în a-și exprima acordul cu privire la testarea copiilor, considerând că acest test este invaziv. Se ia în considerare la modul foarte serios achiziția de teste care să fie non-invazive, acele teste pe bază de salivă, care pe de o parte nu necesită personal medical pentru a fi administrate, deci ar putea să urce exponențial numărul testelor utilizate în școli, iar pe de altă parte, prin caracterul lor non-invaziv, îndrăznesc să cred și să sper că ar genera un acord mult mai facil al părinților pentru testarea elevilor care prezintă simptome, sau pentru testarea colegilor elevilor care sunt deja confirmați pozitiv”, a declarat ministrul Educației, miercuri seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

În aceeași emisiune, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre relația cu Vlad Voiculescu, dar și despre vaccinarea personalului din învățământ, ocazie cu care a anunțat că joi va fi vaccinat angajatul din sector cu numărul 100.000.

„În primul rând, astăzi, am avut vaccinarea pacientului cu numărul un milion, iar mâine, anunț în premieră, domnule Mușat, că vom avea vaccinarea angajatului din învățământ cu numărul 100.000 și asta pentru că miercurea trecută a început campania de vaccinare în centre dedicate personalului din învățământ, iar astăzi, la ora la care vorbim, avem deja 38.000 de persoane vaccinate de miercuri, până miercuri, din cele 60.000 care și-au declarat disponibilitatea, deci este mai mult decât în grafic mersul campaniei de vaccinare pentru personalul din învățământ”, a adăugat demnitarul.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here