Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat joi adoptarea prin hotărâre de Guvern a unor măsuri privind creșterea costului sstandard per elev.  Astfel, este pentru prima oară când va fi introdus un cost standard per elev pentru cheltuieli materiale diferențiat pentru mediul rural:

“O veste pe care o consider bună, necesară în această perioadă. Am adoptat astăzi în Guvern un lucru spun eu esențial pentru școlile din România.

Costul standard per elev rămâne la același nivel pentru cheltuieli salariale, nu crește, nu scade, 6.111 lei per elev, însă noutatea este următoarea: pentru prima oară din anul 2012, de când finanțarea învățământului preuniversitar se face pe baza costului standard per elev, după ce am avut în fiecare an creșteri ale costului standard destinat cheltuielilor materiale și pregătirii profesionale, doar cu inflația în fiecare an, în acest an avem creșteri de 16%, 26% și 36%.

Avem o creștere de 16% a costului standard unitar de la 387 de lei per elev la 450 de lei per elev. 26% este creșterea bugetului Ministerului Educației pentru aceste cheltuieli materiale și pentru pregătirea profesională în școli, creștere de 326 de milioane care înseamnă exact 26%.

Este pentru prima oară când avem un cost standard per elev pentru cheltuieli materiale diferențiat pentru mediul rural. Școlile din mediul rural au cea mai amre nevoie de creșterea finanțării. Această creștere este de 36%, de la 387 de lei la 526 de lei”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here