Sindicalistul șef de la metrou, Ion Rădoi, a oferit noi explicații controversate, pentru B1 TV, despre greva care a paralizat vinerea trecută Capitala.

Deși este acuzat că prin această acțiune a cauzat daune totale către Metrorex de 2,8 milioane de lei, Ion Rădoi a precizat joi seara, într-o intervenție telefonică la emisiunea “Bună România” că greva de la metrou a avut de fapt efecte pozitive, având în vedere că astfel s-a făcut economie cu energia electrică:

“Adică nu s-a făcut economie pentru că nu s-a mai plătit energia? Nu s-a consumat!”, a replicat Ion Rădoi. “Ce energie, au circulat trenurile și nu știam eu?”, a precizat Ion Rădoi.

Declarațiile lui Ion Rădoi au fost contrazise de furnizorii de energie. Greva de vinerea trecută de la metrou nu a fost anunţată nici furnizorului şi nici distribuitorului de energie din Bucureşti, astfel că întregul sistem energetic al Capitalei s-a aflat în dezechilibru, Metrorex fiind un mare consumator, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, furnizorul de electricitate al Metrorex.

El a precizat că în mai multe staţii a fost oprită alimentarea cu energie, dar nu de către furnizor, ci de către angajaţi ai metroului.

„Alimentarea este oprită în anumite staţii de metrou, iar zona Unirii este cea mai afectată. Getica 95 se delimitează de această acţiune. Noi am trimis energia în sistemul energetic naţional, iar acum suntem o victimă colaterală cu pierderi semnificative din punct de vedere financiar”, a susţinut Tudose.

 

 

Acesta nu a vrut să comenteze acuzațiile care i se aduc potrivit cărora greva de la metrou a fost organizată pentru că unul dintre motivele pentru care Ion Rădoi a oprit metroul vizează faptul că că iubita lui , Elena Claudia Minea, ar rămâne fără spații comerciale.

Deși a invocat faptul că protestul vizează intenția Metrorex de a tăia salarii sau de a realia restructurări de personal, Ion Rădoi are și interese personale în acest scandal. Gandul.ro dezvăluie faptul că  persoana prin intermediul căreia Rădoi ar ”căpușa” Metrorexul este iubita lui secretă, Elena Claudia Minea.

Sursa citată precizează că Rădoi și Minea locuiesc împreună și chiar fac vizite nocturne la sediul Metrorex. Sindicalistul șef a fost căsătorit cu Emilia, dar s-a despărțit de aceasta și s-a cuplat cu Elena Claudia Minea, trecută și ea, la rândul ei, printr-un divorț. Minea (fostă Drăgan) este acționar și administrator la 4 firme care dețin contracte de închiriere a unor spații comerciale din stațiile de metrou.

Potrivit gandul.ro, 14 spații comerciale sunt administrate și exploatate cu succes financiar de ”protejata” lui Ion Rădoi – Elena Claudia Minea – și de colaboratoarea acesteia, Iuliana Adina Mihale.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here