Liberalii se întâlnesc, luni dimineață, într-o şedinţa în care se va decide soarta ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Mai mulţi lideri PNL îi cer premierului să-l demită pe Voiculescu, mai ales după sfidările din ultimele zile, însă partenerii de coaliţie se opun.

 

Ședință a conducerii PNL: Este luată în discuție demiterea lui Vlad Voiculescu 

 

În cadrul ședinței, o parte dintre liberali intenționează să-i ceară premierului Florin Cîțu să îl demită pe Vlad Voiculescu. Mai mulți lideri PNL consideră că se impune înlocuirea lui Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, după ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor din Capitală.

Pe de altă parte, cei din tabăra USR PLUS se opun vehement schimbării lui Voiculescu.

După ședința liberalilor va vaea loc și o ședință a coaliției de guvernare, în care liderii PNL vor discuta cu cei ai USR PLUS și UDMR despre această situație. Cei de la USR PLUS au transmis deja că dacă se va lua decizia demiterii lui Vlad Voiculescu, atunci se retrag de la guvernare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Florin Cîțu: Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România

 

Deputatul Florin Roman a declarat, duminică seară, pe B1 TV, că PNL „se desparte total” de acțiunile lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. 

”Partidul Național Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății într-un mandat plin de bâlbe – și spunem asta nu de ieri, de astăzi, câțiva oameni din Partidul Național Liberal, ci de foarte multă vreme”, a spus Florin Roman, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, cu Silviu Mănăstire.

Într-o conferință de presă susținută duminică, Florin Cîțu a spus că „este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, întrebat fiind cine ar trebuie să facă un pas în spate după episodul de la Spitalul Foișor.

De asemenea, întrebat dacă va propune în ședința coaliției remanierea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, premierul a răspuns: „Eu vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată – și asta și celor care au opinii politice în acest subiect. Remanierea sau o decizie despre un ministru din cabinetul acesta o va lua doar premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here