Ministrul Muncii, Raluca Turcan, reacționează la anunțul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, potrivit căruia aceasta va fi vizată de o moțiune simplă. ”Marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere”, scrie Turcan, într-o amplă postare pe Facebook, unde vine cu precizări cu privire la referitor la sprijinul pentru familiile cadrelor medicale care au decedat din cauza infecției cu coronavirus.

 

PSD anunță că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii: Reacția Ralucăi Turcan 

 

Ministrul Muncii precizează că actul normativ pentru care a fost criticată de Marcel Ciolacu este o ordonanță de urgență care face clarificări la legea adoptată anul trecut de Parlament.

”Marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere. Proiectul de care vorbeam azi, referitor la sprijinul medicilor decedați, din păcate, din cauza virusului COVID-19, completează și face aplicabilă legea 56/2020.

Îl aștept la moțiune pe domnul Ciolacu și pe vajnicii săi colegi, să discutăm despre haosul și inechitatea pe care PSD le-a creat în salarizare și pe care pesediștii vor să le acopere cu vorbe.

Țara arde și baba se piaptănă! Observ că prioritatea PSD este să se împăuneze cu legea pentru susținerea medicilor decedați de COVID. Anunțul meu de astăzi reprezintă o ordonanță de urgență pentru cadrele medicale, adică o modificare și o completare a legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19”, precizează ministrul în postarea sa.

 

Explicațiile ministrului Muncii despre actul normativ pentru care a fost criticată de liderul PSD

 Când renunțăm la masca de protecție? Anunțul OFICIAL făcut de Valeriu Gheorghiță

Raluca Turcan explică despre ce fel de clarificări este vorba.

”Proiectul clarifică aspecte referitoare la sursa de finanțare a pensiei de urmaș, a ajutorului suplimentar acordat familiei care a suportat cheltuielile pricinuite de decesul personalului medical care a participat la acțiuni medicale împotriva COVID-19 și a ajutorului lunar acordat părinților, în condițiile în care decedatul era singurul întreținător al părinților săi.

Grabnic la vorbă, dar încet la pricepere, domnul Ciolacu trebuie să știe, că Legea nr. 56/2020, fiind derogatorie atât de la legislația vizând drepturile de asigurări sociale în sistemul public de pensii, cât și de la legislația vizând drepturile de pensie în sistemul pensiilor militare de stat, trebuie modificată pentru a clarifica instituțiile responsabile cu stabilirea și plata drepturilor pecuniare din bugetul de stat prin bugetele instituțiilor plătitoare.

Proiectul guvernului introduce și cadrele militare care au efectuat misiuni de transport persoane cu COVID, personal medical din structurile DSU, din cadrul MAI, precum și unele clarificări referitoare la dreptul la pensia de urmaș care reprezintă 75% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție avut de personalul medical prevăzut la art. 2 alin. (1) la data decesului, de care urmează să beneficieze copiii până la împlinirea vârstei de 16 ani, dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, respectiv pe toată durata invalidităţii de orice grad, ivită anterior vârstelor menționate.

Se elimină și confuzia din actuala lege referitoare la faptul că fiecare părinte va beneficia de un ajutor lunar în cuantum de 50% din nivelul pensiei de urmaș, stabilit potrivit legii. Precizarea se referă la faptul că ajutorul stabilit potrivit legii se acordă ambilor părinți și nu un cuantum de 50% pentru fiecare părinte.

Îl rog pe domnul Ciolacu să urmărească explicațiile oferite, încet, iar unde nu pricepe, firește pot veni cu lămuriri.

PS: pentru o doamnă care a condus Primăria Capitalei și care se agită că un document al ministerului Muncii, aflat în lucru în guvern este – cum altfel, decât în lucru, în guvern: nu este situația în care guvernul PSD nu susținea proiectele Primarului General al PSD”, mai notează Raluca Turcan.

Reacția Ralucăi Turcan la anunțul că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva sa: ”Marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere. Țara arde și baba se piaptănă!”

 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here