Răzvan Cherecheș a demisionat din funcția de consilier onorific în Ministerul Sănătății. Acesta a susținut că a încercat să ajute, să vină cu sfaturi și sugestii, dar a descoperit că funcția sa este literal una onorifică. Asta pentru că echipa de la Minister era „mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor”. Recent a demisionat și Bogdan Oprea din funcția de purtător de cuvânt al ministrului Vlad Voiculescu.

 

Răzvan Cherecheș nu mai e consilier în Ministerul Sănătății

 

„Ieri mi-am înaintat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății (poziție neplătită)

experiența mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de 2 ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către Minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste)

am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din Minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu)

nu consider că este cazul să rămân într-o funcție (chiar și una onorifică) dacă mă simt inutil”, a scris Cherecheș, pe Facebook

Acesta a precizat apoi aspectele asupra cărora a atras atenția ca fiind prioritare:

  • testarea – nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situației)
  • comunicarea – reactivă și cu frecvență redusă (teoriile conspirației proliferează, ambiguitatea și incertitudinea au crescut)
  • raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres – un efort susținut și suplimentar este necesar în continuare
  • Institutul Național de Sănătate Publică – nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi și suport pentru practică)

„Adevărul este că nu mai am răbdare – trăim vremuri de criză în care comunicarea ministerului sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic! zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autoritățile! consider că trebuie să îmi expun liber opiniile științifice, din poziția de profesor universitar. Rămân deschis să ajut voluntar oricui dorește să își fundamenteze deciziile pe dovezi științifice (indiferent de culoare politică)!”, a mai scris Răzvan Cherecheș, pe Facebook.

Atenție maximă! Medicul Tudor Ciuhodaru: „Vreau ca acest produs să NU ajungă NICIODATĂ în farfuriile românilor”

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here