Clotilde Armand, primarul sectorului 1, este implicată într-o nouă controversă. Acuzată că a tăiat finanțarea a patru mari spitale din Capitală în plină pandemie, politiciana de la USR-PLUS a anunțat că unitățile sanitare respective au fost trecute, miercuri, în administrarea Consiliului General al Municipiului București. În replică, primarul general Nicușor Dan s-a arătat absolut deschis să administreze „cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta”.

Răspunsul primarului general Nicușor Dan pentru Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

 

„Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta. Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari”, a scris Nicușor Dan, joi, pe Facebook.

 

Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria…

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 4 februarie 2021

 

Nu este primul primul gest controversat pe care îl face actualul primar al celui mai bogat sector din București

 

Chiar și instalarea lui Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1 a fost marcată de discuții aprinse. În septembrie 2020, ea îl acuza pe contracandidatul său de la PSD, Daniel Tudorache, primar în funcție la acel moment, că a încercat să fraudeze procesul electoral. Cu toate acestea, când numărătoarea a început s-o plaseze în avantaj, ea nu a mai insistat cu acuzațiile, ba chiar a refuzat renumărarea voturilor. Tot atunci apăreau în spațiul public și niște imagini surprinse de camerele de supraveghere, cu mai mulți membri ai USR în preajma sacilor cu buletine de vot, context în care formațiunea și Clotilde Armand au fost la rândul lor acuzați de fraudă.

Un alt moment controversat a avut loc tot în 2020, când la Primăria Sectorului 1 era anunțat de către Clotilde Armand un consilier controversat. Era vorba despre Daniel Doboș, președinte al USR Turda, care făcuse 15 ani de închisoare în Germania, după ce a ucis mai multe persoane. El ar fi favorit să devină noul șef al Poliției Locale Sector 1.

Debutul de mandat al lui Clotilde Armand a fost marcat și de scandalul gunoaielor, în contextul în care facturile restante ale Primăriei au determinat operatorul de salubritate să nu mai ridice gunoiul de pe domeniul public din Sectorul 1. În februarie 2021, Romprest a anunțat iar că va refuza să ridice gunoaiele dacă nu se plătesc facturile. De partea cealaltă, primarul USR-PLUS spune că „mai există și alte firme de salubrizare”.

În decembrie 2016, Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, era exclus din USR pentru prejudicii grave de imagine aduse formațiunii. Concret, Biroul Național al partidului ajungea la concluzia că acesta a făcut afirmații false cu privire la sumele cheltuite în timpul campaniei.Avionul care a dispărut şi a reapărut 53 de ani mai târziu. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here