Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat că Ludovic Orban ar fi trebuit să demisioneze de la conducerea formațiunii, după rezultatul obținut la alegerile parlamentare. Bogdan a punctat că Orban „nu e un om rău”, dar după ce s-a văzut prim-ministru „i s-a umflat capul”. Rareș Bogdan a mai susținut că Ludovic Orban conduce PNL într-un mod nedemocratic și că o grupare reformistă din partid, în care se află și el, va susține un alt candidat la congres. El a mai insistat, totodată, că Florin Cîțu trebuie sprijinit în funcția de premier.

 

Rareș Bogdan critică modul în care Ludovic Orban conduce PNL

 

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a declarat Rareș Bogdan, pentru Aleph News.

Prim-vicepreședintele PNL a insistat că Orban nu e un om rău, dar s-a schimbat după ce a ajuns la Palatul Victoria.

„Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc, restul sau stricat la cap.  Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului”, a mai spus Bogdan.

El l-a mai acuzat pe Orban că, imediat după alegerile europarlamentare, a încercat să-l izoleze în partid și tocmai de aceea nici nu a candidat la legislative.

 

Rareș Bogdan afirmă că gruparea reformistă din care face parte va avea un candidat la șefia PNL

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A “îngheţat” !

Bogdan a mai precizat că, după alegerile parlamentare, Orban ar fi trebuit să demisioneze de la șefia partidului, nu a Guvernului, iar el personal regretă că nu i-a cerut acest lucru la vremea respectivă.

„E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el”, a punctat prim-vicepreședintele PNL, pntru Aleph News.

Rareș Bogdan a spus apoi că el și ceilalți reformiști din partid îl susțin pe Florin Cîțu ca premier și caută un candidat la șefia partidului împotriva lui Ludovic Orban: „Noi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîțu. Că-l iubesc unii sau nu-l iubesc, Florin Cîțu e liberal, reformist, Florin Cîțu trebuie sprijinit de tot PNL pentru că e unica noastră șansă să dovedim că vrem să facem ceva cu țara asta, altfel populația ne va sancționa”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here