Vergil Chițac, primarul Constanței, a anunțat că peste 119.909 dosare, 1.049 de bibliorafturi, 1.016 volume, 65 pachete și 124 de cutii, cea mai mare parte dintre ele provenind de la Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul primăriei, „azi ele ar fi fost irevocabil și definitiv pierdute prin topire” dacă nu erau găsite întâmplător de colegii săi, consilierii locali Mihai Ochiuleț și Teodor Popa.

Vergil Chițac, despre documentele aruncate de fosta administrație a Constanței

 

„Oare a încercat cineva să șteargă urmele celor 20 de ani de administrație roșie? Priviți ce scrie în raportul referitor la situația documentelor Primăriei aruncate într-un depozit al companiei de transport de către fosta administrație: «Având in vedere importanta și implicațiile ce decurg din documentele elaborate de Direcția patrimoniu și cadastru, această lipsă de control și evidență a actelor emise, coroborat cu perioadele scurte de păstrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanța prin distrugerea unor informații cu privire la dreptul de folosință, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplina proprietate asupra bunurilor aflate în domeniul public și privat al UAT Constanța.»”, a scris Vergil Chițac, marți seară, pe Facebook.

Primarul Constanței susține că dacă ai săi colegi, „consilierii locali Mihai Ochiuleț și Teodor Popa, nu găseau din pură întâmplare documentele din imagine, adică peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete și 124 cutii, azi ele ar fi fost irevocabil și definitiv pierdute prin topire”.

„Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul primăriei. Ați ghicit, aveau legătură cu terenuri… Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcție, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ. Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condițiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent”, a adăugat primarul Vergil Chițac.

 

Oare a încercat cineva să șteargă urmele celor 20 de ani de administrație roșie? Priviți ce scrie în raportul…

Publicată de Vergil Chițac pe Marţi, 9 martie 2021

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here