Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat marți, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, că nu vor scădea salariile din sistemul sanitar, mai ales salariile medicilor din secțiile ATI care tratează pacienți cu COVID-19. ”PSD a început să atace și Ministerul Muncii (…) tocmai pentru că am început să punem degetul pe răni create exact de către cei din PSD.

”Această manipulare a început exact de la cei care au creat, în timp, inechitatea din sistemul public de salarizare. Eu am avut membri ai familiei bolnavi de COVID, internați la ATI, știu ce înseamnă efortul medicilor de la ATI. Veniturile medicilor, în special ale celor de la ATI, nu vor scădea.

Pe de altă parte, PSD a început să atace și Ministerul Muncii, să manipuleze anumite categorii socio-profesionale tocmai pentru că am început să punem degetul pe răni create exact de către cei din PSD. Inechitățile au ajuns atât de flagrante încât cei care au venituri foarte mari, pur și simplu îi strivesc și îi umilesc pe cei din același sistem, aceeași categorie socio-profesională care muncesc în aceleași condiții”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a explicat că planul este acela ca decalajele să fie eliminate din rândul angajaților din aceleași categorii socio-profesionale, iar în acest sens, a dat exemplul situației din sistemul de sănătate.

”Doar pentru că am afirmat că veniturile unor medici sunt mari, nu înseamnă că dorim să tăiem veniturile medicilor, în special ale celor din ATI, dar ne preocupă să eliminăm decalajelor.

În sănătate avem personalul TESA, brancardieri, infioirmiere care lucrează în echipe medicale alături de medici și de asistente. Personalul TESA, brancardierii, infirmierele au salariul de bază la nivelul anului 2020 și sporurile raportate la nivelul salariului de bază, ceea ce înseamnă că un salariu de bază mai mic conduce la un spor mai mic pentru oameni care lucrează în aceleași condiții cu medici și asistente din spitalele respective.

Pe fond, medicii și asistentele au ajuns la un salariu de bază la nivelul anului 2022, la un nivel al sporurilor și de până la 85%, în timp ce această categorie de personal din echipele medicale nu are parte nici de salariul de bază mărit, nici de sporuri așa cum au medicii și asistentele, cu toate că, mai ales în condiții de COVID sunt la fel de expuși ca ei”, a explicat Raluca Turcan.

 

Primele fotografii cu chipul femeii care atacat-o pe Mirela Vaida. Pe cine ar fi vrut, de fapt, să lovească (FOTO)





Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here