Ministrul Muncii, Raluca Turcan a precizat, la Digi 24, că există angajați din sistemul de stat cu venituri lunare de 50.000 de lei, fiind incluse și sporuri de 80%. Ea a mai adăugat că aceste venituri vor scădea după implemenetarea noii legi a salarizării. 

„Să știți că sunt venituri și de 50.000 de lei în mână pe lună. N-aș vrea să zic instituții, pentru că după aia ne trezim cu reacții adverse când încercăm să construim o lege a salarizării”, a ministrul muncii.

 

Raluca Turcan: Este vorba de o categorie profesională respectată

 

Întrebată cât reprezintă sporurile dintr-un salariu de 50.000 de lei, Turcan a răspuns: „Și 80 la sută”. 

Ea a adăugat că este vorba despre „o categorie profesională respectată”.

Raluca Turcan a explicat că sunt și pensii mari în sistemul public, pe bază de contributivitate, ale unor foști angajați de la stat. 

„Mulți se uită la pensiile speciale, dar și în sistemul public cea mai mare pensie e de 39.000 de lei”, a spus ea.

„În sistemul de pensii publice, pe baza contributivităţii, 39.000 de lei. Care a lucrat la stat şi care a venit cu salarii din acestea foarte mari. De aceea e important, totuşi, când vorbim de sistemul public, să ne uităm la echitate, să ne uităm la contributivitate şi la motivarea angajaţilor, dar şi la performanţa instituţiilor”, a spus Turcan, la Digi 24. Dramă în televiziune! Prezentatoarea celei mai iubite emisiuni a murit din cauza cancerului

Ministrul Municii a mai adăugat că şi-ar dori ca noua lege a salarizării să fie gata într-un an.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here