Ministrul Muncii, Raluca Turcan , a afirmat, că ajutoarele sociale nu au mai fost verificate de 2 ani. Potrivit ministrului, au fost descoperiți copii fără CNP. Ea a făcut declarațiile în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanțe, potrivit Hotnews. 

“Ajutoarele sociale nu au mai fost verificate de 2 ani. Acastă campanie de verificare a ajutoarelor sociale are în primul rând scopul de a calibra nivelul ajutoarelor sociale pentru că 157 lei pentru o persoană aflată în nevoie reală de asistență sociale sunt total insuficienți. Am descoperit în urma acestei campanii copii fără CNP. Știți ce înseamnă copii ai României la 11 și 12 ani fără CNP? Este teribil. Pentru ei am deschis ajutoare sociale așa cum am deschis și pentru alte persoane vulnerabile pe care le-am identificat”, a spus Raluca Turcan, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanțe. 

„Pentru ei, 157 lei nu reprezintă aproape nimic. Au nevoie de educație, sănătate, consiliere, sprijin de zi astfel încât să fie scoși din sărăcie. Avem 6 miliarde euro fonduri europene în viitorul exercițiu financiar pe care avem obligația să-i cheltuim țintit”, a mai arătat ea.
 

 

Bugetul Ministerului Muncii a primit aviz favorabil 

 

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a primit aviz favorabil, sâmbătă, în comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Parlamentului, potrivit Agerpres. 

“Bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale acoperă cheltuielile necesare. Obiectivul nostru nu este să ne mulţumim cu aceste resurse ci să reducem risipa acolo unde ea este identificată şi, de asemenea, să venim cu un set de măsuri care să crească fondurile bugetare şi să genereze chiar economii la bugetul de stat. Avem câteva proiecte de lege care vor fi transmise către Parlament şi vom vedea cu toţii că există spaţiu chiar pentru economii bugetare, în felul acesta putând să transferăm, să dimensionăm, resursele în alte zone unde este mai mare nevoie de ele”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here