Ministrul Muncii, Raluca Turcan vine cu o replică pentru președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a susținut că deczia Guvernului de la plafona sporurile la cel mult 20% din salariul de bază este „o crimă”. „Nu mă aștept ca Marcel Ciolacu să cunoască legea salarizării”, a spus Raluca Turcan vineri dimineață, întrebată cum comentează afirmația liderului social-democrat.

 

Raluca Turcan  răspunde criticilor lui Marcel Ciolacu privind legea salarizării din sistemul bugetar

 

„Nu mă aștept ca Marcel Ciolacu să cunoască legea salarizării în sistemul public. Poate nici nu e treaba lui să cunoască această lege. În același timp, dacă te pronunți, e bine să citești mai mult de un articol din legea salarizării și se poate vedea lesne că ai un articol care plafonează sporurile la 30% din salariul de bază și câteva articole mai jos apar excepțiile. Pe fond, o lege care trebuia să aducă un sistem unitar în sistemul de salarizare publică a ajuns să fie bătută de excepții care creează inechități, iar lucrul acesta nu e firesc să continue în sistemul public, mai ales că avem și probleme sistemice în ceea ce privește cheltuielile din sistemul public. Atunci poți să atunci mai multe probleme și să găsești soluții la ele: să aduci echitate, să motivezi angajații, să eficientizezi instituțiile și să faci un sistemul public sustenabil din punct de vedere al cheltuielilor”, a spus Raluca Turcan.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Marcel Ciolacu critică Guvernul pentru decizia de scădere a anvelopei de sporuri

 

Marcel Ciolacu a criticat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, măsura prin care Guvernul vrea să scadă anvelopa de sporuri de la 30% la 20% din salariul de bază. Șeful PSD susține că această decizie va afecta personalul medical care este implicat în gestionarea pandemiei de coronavirus.

„N-aţi vrea să întrebaţi asistentele medicale, medicii care lucrează la ATI de un an de zile de când este pandemia cum văd această iniţiativă a Guvernului? A venit Guvenrul să ne explice ce impact există pe această măsură? Anunţăm lucruri fără niciun impact, fără niciun suport şi nicio realitate.În aceast moment, nu se impune modificarea anvelopei de 30%. Cel puţin în domeniul sănătăţii e o crimă. O să plece iar medicii!”, a spus Marcel Ciolacu.Dramă în televiziune! Prezentatoarea celei mai iubite emisiuni a murit din cauza cancerului

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here