Raluca Turcan, ministrul Muncii, a vorbit vineri despre salarizarea în sectorul bugetar și a explicat că se caută acea formulă legislativă care să fie motivată și să conducă atât la eficientizarea instituțiilor publice, cât și la apropierea lor de cetățean. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Ministrul Muncii, despre salarizarea în sectorul public. Ce a spus Raluca Turcan despre propunerea economistului-șef al BNR

 

În cursul unor declarații de presă susținute vineri, Raluca Turcan a fost întrebată dacă ar fi de acord cu propunerea făcută de Valentin Lazea, economistul-șef al Băncii Naționale a României, care a făcut o propunere reducerea cheltuielilor salariale din sectorul public, propunere potrivit căreia fie sunt concediați 300.000 de bugetari, fie li se reduce programul de muncă la patru zile și, implicit, sunt plătiți cu salarii mari mici.

„În primul rând, cred că atunci când vorbești de salarii, venituri, locuri de muncă, abordarea trebuie să fie una empatică și una care să privească spre fiecare om, pentru că o cifră pe care un economist poate să o aibă în față reprezintă de fapt o viață și o familie în jur. Așadar, pe mine, ca reprezentant al Guvernului, mă interesează ca instituțiile statului să fie eficiente și să servească cetățeanul, dar, da, în instituțiile statului, așa cum îmi doresc și în sistemul privat, omul când merge la muncă trebuie să fie motivat să meargă la muncă. Noi căutăm în privința salarizării în sectorul bugetar acea formulă de lege care să fie și motivantă și care să ducă și la eficientizarea instituțiilor și apropierea lor față de cetățean, față de beneficiarul serviciului public pe care oamenii îl desfășoară în instituțiile statului român. Să tai nu e greu, să fie foarte limpede. Oricine poate să facă lucrul acesta. Să construiești e mult dificil. Noi ne propunem ca în statul român omul când merge la muncă, fie în sectorul public, fie în sectorul privat, să fie motivat și să facă treabă de calitate”, a răspuns ministrul Muncii.

știre în curs de actualizare

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here