Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat sâmbătă că o altă majorare a alocațiilor de stat pentru copii în anul 2021 „practic ar duce la ieșirea din deficitul bugetar asumat de Guvern”.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, despre majorarea alocațiilor

 

Întrebată sâmbătă, la Parlament, dacă ar exista bani pentru nouă majorare a alocațiilor în anul 2021, ministrul Raluca Turcan a declarat: „Bugetul a fost construit cu maxim de atenţie şi practic am drămuit fiecare leu în bugetul de stat. De aceea şi sumele, şi în bugetul de stat şi în bugetul de asigurări sociale, sunt mai mari şi decât în anul 2020 şi decât în anul 2019. În plus, efortul bugetar pentru majorarea alocaţiilor este în total de 9,8 miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1% din PIB. Ceea ce înseamnă că o altă majorare practic ar duce la ieşirea din deficitul bugetar asumat de Guvern şi susţinut de noi toţi astfel încât orice majorare de venit să nu fie însoţită de scăderea puterii de cumpărare, de inflaţie şi de scăderea calităţii vieţii”.

Demnitarul a explicat că, dacă votul din Parlament „va fi în sensul obligativității majorării alocațiilor, legea trebuie respectată”.

„Legea existentă în Parlament prevede două tranşe de majorare a alocaţiilor, una la 1 ianuarie şi una la mijlocul anului. În bugetul pe care noi îl avem pentru anul acesta în privinţa alocaţiilor, avem incluşi bani pentru majorarea de anul trecut intrată în plată şi de asemenea pentru majorarea de la 1 ianuarie. Depinde foarte mult de votul din Parlament. Dacă acesta va fi în sensul obligativităţii majorării alocaţiilor, legea trebuie respectată”, a mai spus Raluca Turcan.

 

 

Bugetul prevăzut pentru Ministerul Muncii și Protecției Sociale în anul 2021 a primit aviz favorabil, sâmbătă, din partea comsiilor reunite pentru buget, finanțe și bănci ale Parlamentului. 

„Bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale acoperă cheltuielile necesare. Obiectivul nostru nu este să ne mulţumim cu aceste resurse ci să reducem risipa acolo unde ea este identificată şi, de asemenea, să venim cu un set de măsuri care să crească fondurile bugetare şi să genereze chiar economii la bugetul de stat. Avem câteva proiecte de lege care vor fi transmise către Parlament şi vom vedea cu toţii că există spaţiu chiar pentru economii bugetare, în felul acesta putând să transferăm, să dimensionăm, resursele în alte zone unde este mai mare nevoie de ele”, a adăugat ministrul Muncii.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Parlamentul ar putea da un vot final pe proiectul de buget marți, 2 martie.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here