Ministrul Muncii a anunțat, în timpul vizitei la Casa Națională de Pensii din Suceava, că sistemul de salarizare este bătut în cuie pentru anul 2021. Mai mult decât atât, Turcan a precizat că nu dorește să creeze așteptări false și reamintește faptul că proiectul salarizării este unul complex.

„Nu cred că mai degrabă de un an de zile, sincer. Anul acesta, tot sistemul de salarizare este bătut în cuie. (…) Proiectul acesta e un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false că va fi gata anul ăsta. Când vorbeşti de salarizare în sistem public te referi la aproximativ două milioane de oameni. Ori două milioane de oameni au dreptul şi ne obligă să avem maximă responsabilitate pe fiecare în parte şi să analizăm aproape fiecare tip de salarizare în parte într-un sistem uriaş. Trebuie să existe echitate între salariile în plată. (…) Sunt unele sporuri care trebuie acordate în sume fixe. (…) Mai sunt necesare intervenţii pe grila de salarizare, pentru că sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate”, a precizat ministrul Raluca Turcan, potrivit Realitatea.net.

 

Turcan: Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală

 

Totodată, ministrul Muncii a mai precizat faptul că au existat solicitări din partea administrațiilor publice locale, pentru aducerea grilei de salarizare, precizându-se că există salarizări difertie ce prezintă și inechități uriașe, atât între județe cât și la nivel național.

Mai mult, inclusiv în administraţia publică, şi am primit solicitări inclusiv de la asociaţiile municipiilor reşedinţă şi comunelor, să aducem grilă de salarizare şi în administraţia publică, pentru că acolo există salarizări diferite, cu inechităţi uriaşe între judeţe, şi între judeţe şi nivelul naţional. Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală, ceea ce e anormal”, a explicat Raluca Turcan, în timpul vizitei la Suceava.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here