Raluca Turcan, ministrul Muncii, a catalogat drept „un pas important” faptul că Parlamentul a votat miercuri pentru eliminarea unei prime categorii de pensii speciale, aceea a deputaților și senatorilor.

Ce a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii, după ce Parlamentul a votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor

 

„Astăzi, Parlamentul a votat pentru eliminarea unei prime categorii de pensii speciale, ceea ce este fără îndoială un pas important. Este un gest politic care mă îndeamnă să cred că vom reuși, în perioada următoare, să avem o lege care să aducă un echilibru între contributivitate și criteriul favorizant în cazul pensiilor speciale”, a scris Raluca Turcan, miercuri seară, pe Facebook.

Ministrul Muncii spune că identificarea unei soluții legislative pentru pensiile speciale este „unul dintre pilonii reformei sistemului de pensii publice pe care ne-am propus să o ducem la capăt în următoarea perioadă”.

„Este un gest de respect față de milioanele de pensionari din țară, acela de a crea un sistem de pensii echitabil și corect, care să nu mai permită ca unii pensionari din România (mulți fără a îndeplini nici criteriul vârstei, nici pe cel al stagiului de cotizare) să aibă o pensie medie de peste 9 000 lei, în timp ce pentru 5 milioane de pensionari pensia medie este de 1 500 lei”, a adăugat ministrul Raluca Turcan.

 

❗Astăzi, Parlamentul a votat pentru eliminarea unei prime categorii de pensii speciale, ceea ce este fără îndoială un…

Publicată de Raluca Turcan pe Miercuri, 17 februarie 2021

 

Parlamentul a adoptat, miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Nu a fost înregistrat niciun vot „împotrivă”, iar aleșii UDMR au fost singurii care s-au abținut.

În proiectul de lege inițiat de PSD a fost introdus, totuși, și un amendament depus de USR-PLUS, potrivit căruia, odată cu intrarea în vigoare a actului normativ respectiv, încetează și plata pensiilor speciale aflate în vigoare. Din cauza acestui amendament, legea adoptată de Parlament ar putea fi declarată neconstituțională de CCR, în condițiile în care judecătorii Curții au stabili deja că o astfel de prevedere nu poate avea efecte în trecut, ci doar pe viitor.Cea mai ciudată operaţiune din matematică: înmulțiți 13837 cu vârsta pe care o aveți, apoi cu 73! Rezultatul va fi uluitor!

„Actualii beneficiari de pensii speciale nu vor mai beneficia de plata acestei pensii, imediat ce legea va intra în vigoare. Este o decizie foarte serioasă a Parlamentului României”, a declarat după vot Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here