În România există pensionari care câștigă lunar 78.634 de lei, în condițiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 de lei reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, a atras atenția Raluca Turcan, ministrul Muncii, care a subliniat că echitatea în sistemul de pensii este un element la care ține și care va defini mandatul său.

Raluca Turcan: Echitatea în sistemul de pensii va defini mandatul meu de ministru al Muncii

 

„Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, a declarat Raluca Turcan, la Digi 24.

Ministrul Muncii a declarat că există pensii de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, în timp ce 900.000 de români trăiesc cu venituri de 800 de lei pe lună. 

„Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul şi sunt oameni care mor şi speră totuşi să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească. Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment”, a mai spus Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Ce a spus Președintele României despre pensii, în conferința de presă de marți seară

 

Pensionarii rămân cu majorarea care a fost decisă în toamna anului trecut, a precizat președintele Klaus Iohannis, în conferința de presă de marți seară, când a primit o întrebare legată de înghețarea salariilor și de protestele sindicatelor nemulțumite de o astfel de măsură.

„Măsura înghețării salariilor mi se pare una justă. Noi suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm, prin vaccinare și prin restricții, să terminăm această pandemie, această epidemie, la noi, însă trebuie să fim foarte conștienți de faptul că economia a suferit, economia s-a contractat. Concluzia este simplă, sunt mai puțini bani la buget! Concluzia evidentă: nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare – atenție, bugetare – în anul 2021, până când ieșim din criză economică. Este o concluzie simplă. Nu vorbim de austeritate, fiindcă nu se taie salariile, nu se taie pensiile, pensionarii rămân cu majorarea care a fost decisă în toamna anului trecut, însă, din păcate, cât e criză economică, nu putem să vorbim de majorări în zona bugetarilor. Asta este! Că sunt mulți nemulțumiți, și asta pot să înțeleg, oamenii s-au așteptat, după un an pandemic, cu multe sacrificii, să revină la normalitate și să crească salariile, însă lucrurile trebuie văzute așa cum sunt. Salariile vor putea să crească iarăși, pensiile vor putea să crească iarăși așa cum ieșim din criză economică și eu sunt convins că în cursul acestui an vom ieși din criza economică”, a afirmat șeful statului.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here