Ministrul Raluca Turcan a făcut un apel, joi, într-o conferință de presă, la schimbarea percepției că Ministerul Muncii se ocupă doar de pensii, alocații și salarii în sistemul public, pentru că, spune liberala, „se ocupă la fel de mult și, sper eu, la fel de bine și de partea de ocupare”. Cu această ocazie, demnitarul a anunțat că autoritățile se vor concentra pe „foarte multe măsuri” de creștere a gradului de ocupare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Raluca Turcan, despre situația locurilor de muncă

 

Întrebată la ce nivel de creștere a locurilor de muncă se așteaptă în perioada următoare, dar și în ce domenii, ministrul Raluca Turcan a explicat: „Îmi e greu să spun acum ce creștere a numărului de muncă vom avea. Cert este că pe partea de ocupare ne vom concentra pe foarte multe măsuri de creștere a gradului de ocupare. Aș vrea în același timp – și cu ajutorul dumneavoastră – să schimbăm această percepție că Ministerul Muncii se ocupă doar de pensii, salarii în sistemul public și alocații. Se ocupă la fel de mult și, sper eu, la fel de bine și de partea de ocupare. De aceea, vom mai veni cu măsuri active. După cum bine știți, unele dintre ele au fost deja prelungite până în iulie sau chiar septembrie. Intenționăm să prelungim măsurile active pentru zilieri și sezonieri până în septembrie, astfel încât să prindem perioada verii, și de asemenea să venim cu alte măsuri active inclusiv pentru cei care angajează șomeri din sistemul de asigurări de șomaj în momentul de față. Acestei măsuri i se vor adăuga și altele, inclusiv unele care să stimuleze reinserția pe piața muncii, dar permiteți-mi să le prezentăm treptat, astfel încât să putem să discutăm și în spațiul public, și împreună mult mai pe îndelete”.

Pensiile, alocațiil și sporurile angajaților la stat, printre celelalte subiecte abordate joi de Ministrul Muncii

 

În conferința de presă organizată joi, ministrul Raluca Turcan a vorbit despre alte subiecte de interes public. Dacă tema centrală a fost reprezentată de construcția unei noi legi a pensiilor, printre celelalte teme abordate s-au numărat alocațiile de stat pentru copii și sporurile angajaților la stat.

„Odată cu evaluarea dosarelor, vom finaliza evaluarea necesarului de echipamente, soft și resursa umană și imediat vom întocmi un dosar de atragere de fonduri europene prin programul de redresare și recuperare. Cheltuielile pentru implementarea recalculării pensiilor reprezintă cheltuieli într-un amplu sistem de reformă și sunt cheltuieli deductibile din programul național de reziliență. Este un pas important în sistemul public de pensii. Pasul acesta are la bază două concepte-cheie: contributivitate și echitate”, a spus printre altele Raluca Turcan.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here