Raluca Turcan, ministrul Muncii, a explicat joi că la ora actuală bugetul prevede creșterea alocațiilor de stat pentru copii în două etape – finalul anului trecut și începutul anului acesta. „În momentul de față avem un proiect de lege în Parlament. În funcție de rezultatul votului din Parlament, vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări”, a adăugat demnitarul liberal.

Ministrul Muncii, despre majorarea alocațiilor

 

„Așa cum am menționat și la audierile din comisiile reunite, în momentul de față bugetul prevede majorarea alocațiilor în două etape – finalul anului trecut și începutul anului acesta. În momentul de față avem un proiect de lege în Parlament. În funcție de rezultatul votului din Parlament, vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări”, a declarat ministrul Muncii

Întrebată dacă nu cumva e foarte posibil ca singura majorare din 2021 să rămână cea din ianuarie, având în vedere că PNL, USR-PLUS și UDMR au majoritate în Parlament, Raluca Turcan a afirmat: „Nu mă pot antepronunța. Vom vedea până la urmă ce va rezulta din dezbateri și vot. Până la urmă, dezbaterile trebuie să aibă la bază și componenta de asigurare a resurselor, și evident de voință exprimată prin vot”.

Proiectul care va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat va fi prezentat zilele următoare, a mai spus ministrul Muncii

 

Ministrul Muncii a fost întrebat și referitor la proiectul prin care se va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Întrebată dacă vor exista și excepții, Raluca Turcan a răspuns: „Acel proiect va fi prezentat zilele următoare și astăzi n-aș dori să intru în detalii, pentru că sunt convinsă că sunt foarte multe întrebări. Voi prezenta proiectul și după aceea veți vedea exact care este conținutul”.

Întrebată câți angajați la stat cumulează pensia cu salariul și cam care ar fi impactul unei astfel de măsuri, ministrul Raluca Turcan a zis: „Am spus. Până la urmă, n-aș face decât să mă repet. În momentul în care prezentăm public proiectul asumat de către minister pentru ședința de Guvern, veți vedea detaliile și voi răspunde la toate întrebările”.

Întrebată dacă s-a făcut un calcul cu privire la eventualele economii pe care le-ar putea genera un proiect de acest gen, ea a explicat: „Orice proiect are o fundamentare și, în fundamentare, sunt incluse rațiunile pentru susținerea lui. Așadar, le veți vedea atunci”.

 

S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here