Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că joi vor fi propuse în transparență decizională două proiecte de act normativ. Unul dintre ele este un proiect de lege care introduce posibilitatea ca persoanele cu vârsta de pensie îndeplinită să poată opta să muncească până la 70 de ani, iar altul este un proiect de ordonanță de urgență care se referă la concendiul și indemnizația lunară de creștere a copiilor și care crește stimulul de reinserție pentru părintele ce revine la muncă înainte de șase luni.

„Unul dintre obiectivele importante ale Ministerului Muncii pentru anul acesta este să creștem gradul de ocupare, în condițiile în care multe dintre domeniile de activitate au avut de suferit pe parcursul pandemiei. De aceea, ne-am propus să elaborăm o serie de măsuri active, care să sprijine deopotrivă angajații și angajatorii. Astăzi, am finalizat și vom propune în transparență decizională două astfel de acte normative”, a declarat ministrul Raluca Turcan, într-o conferință de presă organizată joi.

Primul proiect de lege se referă la continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, în sensul în „care introduce posibilitatea ca cei cu vârsta de pensie îndeplinită să poată să opteze să muncească până la 70 de ani”.

Al doilea este un proiect de ordonanță de urgență, „prin care modificăm cadrul legal pentru concendiul și indemnizația lunară de creștere a copiilor, în sensul în care creștem stimulul de reinserție pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de șase luni, acesta fiind în concediu de creștere a copiilor”, spune Raluca Turcan.

știre în curs de actualizare

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here