Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost invitatul lui Tudor Mușat, marți seară, pe B1 TV, context în care a făcut mai multe precizări despre derularea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. Printre altele, oficialul a discutat despre accesul și prioritizarea la vaccinare și s-a arătat convins că în următoarele zile sau săptămâni toate persoanele care doresc să se vaccineze vor ajunge să o și facă efectiv.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Raed Arafat, pentru B1 TV, despre accesul și prioritizarea la vaccinarea anti-COVID-19

 

„Sunt convins că toată lumea va întreba, de ce mie nu mi-a venit rândul acum, de ce bunicului meu nu i-a venit acum și numai după trei săptămâni, de ce acesta s-a vaccinat înainte, de ce celălalt are rând înainte de mine – aceste lucruri nu au absolut niciun rost. Eu sunt convins, încă o dată, că în următoarele zile, săptămâni cei care doresc să se vaccineze o să ajungă să se vaccineze. Clar este că este imposibil să satisfaci pe toți, să faci pe toți să fie mulțumiți și clar este că este imposibil să vaccinezi pe toți într-o perioadă foarte scurtă, pentru că asta ar însemna să ai toate dozele de vaccin”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat de Tudor Mușat cum încearcă autoritățile să se asigure că accesul persoanelor vârstnice și a celor cu boli cronice este egal – dacă nu chiar prioritar – față de al altora, în condițiile în care instituțiile ar putea trimite liste cu numeroși doritori, ceea ce ar putea restrânge accesul celor mai expuși în fața bolii, șeful DSU a explicat: „Eu, totuși, n-am văzut cifrele și aici trebuie să vedem cifrele într-adevăr, să vedem câți se vaccinează dintr-un loc din alt loc. De exemplu, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării, scăzând numărul dozelor care vin, au fost limitate la câte 1.000 de doze pe zi, adică mult mai puțin decât le trebuia, și asta tocmai ca să facilităm accesul celor care sunt mai vulnerabili. În același timp, orice vaccin și orice persoană vaccinată, pe lângă că se protejează, ea duce încet, încet, când avem un număr mai mare de persoane vaccinate, duce la limitarea răspândirii virusului. Așa că, pe ambele părți, pot să spun că este, totuși, un câștig că cu cât avem mai mulți vaccinați, cu atât este mai bine. Nu pot să vă spun că am cifrele să confirm că avem mai mulți care se vaccinează dintr-o parte sau alta”.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here