Senatorul PSD Radu Oprea a acuzat guvernanții de incompetență, luni, într-o conferință de presă, și l-a criticat în mod special pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, pe care l-a acuzat că nu știe ce semnează „și lucrul acesta ne costă pe noi toți și costă, din păcate, viețile românilor, mai ales a celor care nu reușesc să câștige lupta” cu COVID-19 în Terapie Intensivă.

„Vreau să vă spun că suntem extrem de îngrijorați de faptul că al treilea val al pandemiei deja este în plină desfășurare, și constatăm cât de incompetenți sunt guvernanții pentru că au fost luați, din nou, prin surprindere. Singura lor preocupare este cearta și plata polițelor politice, în lupta disperată pentru imagine. În loc să guverneze, să ia măsuri din timp pentru a preîntâmpina creșterea ratei de infecție și implicit carantinarea unor localități întregi, fug de răspundere și își pasează responsabilitatea de la unul, la altul. În loc să urmeze sfaturile specialiștilor, iau decizii politice proaste, care fac mai mult rău decât bine”, a declarat Radu Oprea.

Senatorul PSD susține că „haosul în care se află România astăzi le aparține în integralitate” guvernanților.

„Oamenii, cetățenii României așteaptă soluții, nu lamentări, nu fugă de răspundere. Fiecare viață pierdută în ATI este doar responsabilitatea guvernanților. Timp de un an și jumătate, nu au crescut numărul de paturi, nu au angajat personal suplimentar, iar acum, în plină criză, au găsit de unde să facă economii. Nu din CA-urile grase în care și-au pus toate pilele, ci din salariile medicilor”, a mai spus el.

Senatorul PSD Radu Oprea cere demisia lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

 

Social-democratul a făcut referire la o declarație a ministrului Vlad Voiculescu, care afirmase anterior că „persoane iresponsabile au răspândit zvonuri” privind reducerea veniturilor pentru medici.

„Păi, haideți să vedem cine sunt persoanele iresponsabil pentru că văd că și doamna Turcan, care a semnat acest Memorandum, care a fost în primă lectură în Guvern, ea l-a inițiat împreună cu ministrul Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor Publice, iar domnul Voiculescu este trecut aici pe listă la avizat, printre alți miniștri. Deci dumnealui nu știe deloc ceea ce semnează. Or, poate că a delegat totul și chiar nu mai… atunci ar trebui să plece imediat!”, a adăugat social-democratul.

El susține că acest Memorandum „propune, printre altele, plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază la nivel individual, ceea ce înseamnă foarte clar că salariile medicilor în general și în mod particular salariile medicilor din ATI și a personalului medical din ATI vor scădea, este evident”.

„Persoanele iresponsabile despre care făcea vorbire domnul Vlad Voiculescu sunt toți miniștrii din Guvernul Cîțu care au semnat ca inițiatori și ca avizatori acest Memorandum. Domnul Vlad Voiculescu ar trebui să plece imediat din Guvern pentru că nu știe ce semnează și lucrul acesta ne costă pe noi toți și costă, din păcate, viețile românilor, mai ales a celor care nu reușesc să câștige lupta cu Covidul în ATI”, a mai spus Radu Oprea.

 Cum arată femeia care a trăit până la 122 ani. Ea a fumat până la 117 ani şi mâncat 1 kg de ciocolată pe săptămână

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here