Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei, a luat parte la discuția desfășurată luni la Guvern, unde s-a vorbit despre măsurile anti-pandemie pentru București, și a anunțat că se discută inclusiv despre limitarea numărului de persoane care intră în magazine și în alte centre comerciale. De asemenea, spune el, este posibil să fie gestionate și cozile care s-ar putea forma. Edilul a subliniat că locuitorii „sunt cel mai important partener” pentru a evita carantinarea celui mai mare municipiu din țară, ocazie cu care a transmis și un apel la vaccinare.

„Și cetățenii Capitalei (trebuie invitați la vaccinare anti-COVID-19, n.r.), care sunt cel mai important partener pe care îl putem avea pentru a putea păstra Capitala necarantinată. E posibil să existe niște măsuri limitative pentru magazine, pentru centre comerciale, în care să intre un număr de persoane, să fie limitat numărul de persoane care intră în aceste centre, în așa fel încât să putem respecta o distanțare socială. Este, de asemenea, posibil, dacă sunt măsuri pentru intrarea în centre comerciale, să gestionăm și cozile, care e posibil să se formeze. Se discută toate aceste lucruri și ce vreau să înțelegem este că facem tot ce se poate, dar nu o să putem să ținem Capitala necarantinată dacă populația, dacă cetățenii Bucureștiului nu vor colabora în această direcție”, a declarat Radu Mihaiu.  

Întrebat dacă în cadrul ședinței s-a discutat inclusiv despre posibilitatea introducerii unor măsuri suplimentare pentru weekend, edilul a precizat: „A fost această discuție. Este o discuție dacă să se limiteze accesul, au fost păreri pro și contra. Au fost păreri cum că limitarea perioadei       în care se poate intra în spațiile comerciale poate duce la aglomerație. Nu a existat o decizie definitivă care să reiasă în urma acestei discuții”.

Întrebat dacă s-a discutat și despre limitarea programului teraselor pe timpul weekendului, Radu Mihaiu a menționat: „Apropo de terase, da, au fost discuții, dar ce este important este să se respecte, așa cum spunea și Ciprian Ciucu, să se respecte legea existentă. Pentru că din păcate legea existentă nu este respectată în acest moment și din acest motiv vedem oameni care stau fără mască în interiorul cluburilor, sunt foarte mulți. Toate lucrurile acestea duc la o creștere a ratei de îmbolnăvire. Discutam, de exemplu, în Sectorul 2 nu s-a închis nicio școală, și școlile se închid în urma unor măsuri care sunt foarte restrictive. De exemplu, dacă se îmbolnăvesc doi profesori, se închide școala. Nu s-a închis nicio școală în Sectorul 2. S-au închis, e adevărat, mai multe clase. Acolo, lucrurile într-o măsură generoasă se respectă, dar unde nu se respectă, nu se respectă în cluburi și în restaurante, și aici avem nevoie să facem pași în plus”.

știre în curs de actualizare

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here