Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD, a anunțat că social-democrații vor merge inclusiv în justiție dacă nu vor putea opri „decizia aberantă” a primarului Clotilde Armand și a consilierilor locali ai PNL, USR-PLUS și PMP de la Sectorul 1 privind transmiterea terenurilor și clădirilor aferente a patru spitale în administrarea unităților sanitare respective. 

Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Consilierii generali ai PSD, spune senatoarea social-democrată, vor depune un proiect de hotărâre prin care se dorește ca spitalele în cauză să fie preluate în administrarea Primăriei Capitalei, „deoarece acestea nu se pot susține financiar singure”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

PSD vrea ca Primăria Capitalei să preia cele 4 spitale din Sectorul 1. Ce a declarat Gabriela Firea

 

„Faptul că nu s-au prezentat la această ședință nu arată doar lașitate din punct de vedere politic, ci și lipsă de respect față de cetățeni, pentru că aceștia ar fi avut nevoie ca ei să îndrepte eroarea de săptămâna trecută. Nu ne oprim aici. Noi am propus în această ședință convocată de îndată anularea proiectului de săptămâna trecută, deci revocarea acestuia, nu s-a putut, repet, prin neîndeplinirea cvorumului de ședință. Mergem mai departe. Consilierii generali social-democrați – mare parte sunt aici, lângă mine – vor depune la secretariatul Primăriei Generale a Capitalei și Consiliului General un proiect de hotărâre prin care dorim să fie preluate aceste patru spitale în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, deoarece acestea nu se pot susține financiar singure, nu pot fi lăsate de izbeliște, iar primarul general a scris pe Facebook o declarație ambiguă, în care arată, de asemenea, o lipsă crasă de responsabilitate față de cetățeni și lipsa empatiei – asta este cel mai îngrozitor, de fapt acesta este lucrul cel mai dureros, faptul că arată că nu le pasă de oameni. Pentru ei contează doar cifrele, care sunt reci și seci, dar dincolo de cifre sunt oamenii și arată atât primarul Sectorului 1, cât și primarul general că nu le pasă absolut deloc de cetățeni. Văd că nu le pasă nici măcar de cei care i-au votat”, a declarat Gabriela Firea.

Consilierii locali PSD de la Sectorul 1 au semnat cu toții o plângere prealabilă înaintată prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, de la care social-democrații așteaptă o reacție, spune Gabriela Firea.Au dat peste un aeroport părăsit acum 50 de ani. Au controlat zona şi… uluitor ce au mai găsit

„De asemenea, colegii consilieri locali de la Sectorul 1 au semnat cu toții plângere prealabilă, care merge acum la prefectul Municipiului București, domnul Berbeceanu. Așteptăm din partea domniei sale o reacție la aceste documente și vom merge în continuare, repet, cu toate acțiunile, inclusiv în justiție, dacă nu vom putea opri altfel această decizie aberantă a doamnei primar de la Sectorul 1 și a consilierilor locali de la PNL, USR-PLUS și PMP”, a adăugat senatoarea.

În ceea ce privește Hotărârea Consiliului Local Sector 1 de săptămâna trecută, prefectul Traian Berbeceanu explica recent că Instituția Prefectului exercită controlul de legalitate și „categoric” o va ataca dacă o consideră nelegală.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here